+ Zene

Bruce Springsteen felesége nagy bejelentést tett az egészségéről

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen gitárosnak is meg kellett küzdenie egészségügyi problémákkal a világkörüli turné során.

Patti Scialfa, Bruce Springsteen felesége és az E Street Band tagja bejelentette, hogy vérrákkal diagnosztizálták.

A Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band című új filmben Scialfa elmondta, hogy 2018-ban diagnosztizálták nála a myeloma multiplexet, a nagy sikerű Springsteen on Broadway koncertsorozat alatt.

A filmben, amely Springsteen és az E Street Band világkörüli turnéját dokumentálja, Scialfa reflektál betegségére:

„Olyan jó érzés volt visszatérni a színpadra. A turnézás kihívást jelent számomra… [A betegség] az immunrendszeremet érinti, ezért óvatosnak kell lennem, mit választok, és hova megyek. Néha eljövök egy-egy előadásra, és elénekelek néhány dalt a színpadon, és ez igazi öröm számomra. Ez most az újdonság a normális az életemben, és ezzel rendben vagyok.”

Scialfa 1984-ben csatlakozott az E Street Bandhez, és háttérvokált hozott a Born in the USA turnéra. A következő évtizedben romantikus kapcsolatba került Springsteennel, miután az elvált első feleségétől, Julianne Phillipstől. Kreatív együttműködésük azóta is tart, és három gyermekük született: Evan, Jessica és Samuel.

Springsteennek is meg kellett küzdenie egészségügyi problémákkal a világkörüli turné során, amely az első volt az E Street Banddel 2017 óta. 2023 szeptemberében elhalasztotta az év hátralévő koncertjeit, miközben peptikus fekélybetegség kezelésén esett át, és idén májusban további négy fellépést halasztott el „hangszálproblémák” és az orvosok tanácsai miatt.

A turné kritikai elismerést aratott, és a Guardian kritikusa, Alexis Petridis így írt az első 2023 májusi brit koncertről:

„Mindig azt a benyomást keltik, mintha azért lennének ott, mert kétségbeesetten ott akarnának lenni, mint egy bárzenekar, amely alig hiszi el a szerencséjét, hogy stadionban játszhat, annak ellenére, hogy már a 80-as évek óta játszanak stadionokban.”

A Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band premierjét a Torontói Filmfesztiválon tartották, és október 25-től lesz látható a Hulu és Disney+ platformokon.

(A hírt a The Guardian című lap közölte)

A legfrissebb zenei hírek

Népszerűek

To Top