+ Film

Catherine Deneuve megrázó alakítása – Amíg lehet

amíg lehet

Az Amíg lehet című filmet ma este, azaz szeptember 8-ám láthatod a Direct One csatornáján 21 óra 30 perces kezdettel.

Egy férfi (Benoit Magimel), aki még túl fiatal ahhoz, hogy belehaljon egy betegségbe, és egy anya (Catherine Deneuve), aki hiába próbálja elfogadni az elfogadhatatlant.

Míg a fiú megpróbálja eltitkolni, hogy súlyos beteg, az anyának szembe kell néznie a legelviselhetetlenebb helyzettel, ami elé az élet állítja.

Egy (igazi) orvos (Gabriel Sara) és egy nővér (Cécile De France), akik hihetetlen empátiával és elkötelezettséggel kísérik kettejüket végig ezen az úton.

Egy év, négy évszak, élet-halál „tánc” négy tételben.

A 2021-ben készült 92 perces francia filmdráma rendezője Emmanuelle Bercot, a film két főszereplője: Catherine Deneuve és Benoît Magimel.

Az Amíg lehet című filmet ma este, azaz szeptember 8-ám láthatod a Direct One csatornáján 21 óra 30 perces kezdettel. A filmet ugyanezen a csatornán megismétlik szeptember 12-én 23.10-kor, illetve szeptember 14-én 19.30-kor. A filmet megnézheted a videa.hu oldalán is.

Írta, aki látta: „Kissé lassú tempójú terápiás jellegű film, amely főleg a pszichológia iránt érdeklődőknek fog tetszeni.”

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Catherine Deneuve-ről:

Catherine Deneuve a francia filmművészet egyik legismertebb és legikonikusabb alakja, aki több mint hat évtizedes pályafutása során nemzetközi elismerést szerzett. Karrierje az 1960-as években indult, és olyan klasszikus filmekben tűnt fel, mint Jacques Demy „Cherbourgi esernyők” (1964) című musicalje és Luis Buñuel „A nap szépe” (1967). A hűvös szépségéről és eleganciájáról ismert Deneuve sokszor alakított rejtélyes, belső konfliktusokkal teli női karaktereket.

Deneuve színészi munkájáért számos díjat kapott, többek között a francia César-díjat. Emellett fontos szerepet játszott a francia film nemzetközi népszerűsítésében. Színésznői pályafutása mellett aktív humanitárius munkát is végzett, és a divat világában is jelentős hatást gyakorolt, többek között Yves Saint Laurent múzsájaként.

Deneuve a mai napig aktív a filmszakmában, és a kortárs francia film meghatározó alakja.

Népszerűek

To Top