+ Film

Szamosi Zsófia, Fekete Ernő, Sodró Eliza – Foglyok

foglyok

Deák Kristóf Foglyok című filmjét ma este, azaz szeptember 6-án láthatod az M5 csatornáján 21 órai kezdettel.

A Foglyok című film rövid leírása:

1951-ben járunk, a Rákosi-rendszer derekán. A huszonéves Sárának látszólag minden jól megy: remek állás, tudományos karrier, biztonságos jövő, jóvágású udvarló – Sárának semmi oka kételkedni a fennálló rendszerben.

Ám egy napon a hatalom szó szerint beteszi a lábát Sára családjának életébe. Hajnalban ávósok érkeznek, és magyarázat nélkül beköltöznek a Gaál-család lakásába. Senkit sem engednek ki, az egymás után sorra érkező rokonokat és barátokat pedig szintén ott tartják – köztük Sárát is.

foglyok

Az összezsúfolódott karakterek szépen, lassan egymás agyára mennek, groteszk és végletes helyzeteket szülve. Sára pedig próbálja kitalálni, hogy mi lehet az egész mögött, és egyre több benne a kétség…

A film megtörtént események alapján készült.

A 2019-ben készült 100 perces magyar dráma rendezője Deák Kristóf, a forgatókönyvíró Vörös András, látványtervező Valcz Gábor.

A Foglyok című filmet ma este, azaz szeptember 6-án láthatod az M5 csatornáján 21 órai kezdettel. A filmet megnézheted a videa.hu oldalán is.

foglyok

Írta, aki látta: „Remekül összerakott, megrázó film.” „Nagyon jó film, egyszer mindenképp látni kell!”

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Népszerűek

To Top