+ Film

Őrületes, hogy Jude Law mire volt képes az új szerep hitelességéért

Jude Law

Jövő hétfőn beszélünk Jude Law-val, és a válaszait a Film & Music rovatban közöljük jövő pénteken, szeptember 13-án

Sose mondjuk, hogy Jude Law nem ad bele mindent egy szerepbe. Hogy jobban megtestesítse VIII. Henrik késői korszakát – a hájas, rothadó lábú és kétes fogazatú királyt –, Law egy különleges parfümöt rendelt, amellyel a Firebrand című új film forgatása közben fújta be magát. Az összetevők? „Rendkívüli keveréke vérnek, ürüléknek és izzadságnak.” – írja a The Guardian.

Van néhány kérdésünk ezzel kapcsolatban – valószínűleg neked is lesz. Talán megkérdezheted Law-t a Tudor-monarchiáról vagy Anglia katolicizmusról az anglikán egyházra való áttéréséről (esetleg említve a The Young Pope-ban játszott szerepét).

Peter Bradshaw, a saját kritikusunk, a Firebrand-ról szóló értékelésében azt írja:

„Egy ponton teljes képet kapunk Őfelsége sápadt, húsos fenekéről, miközben házastársi viszonyt folytat Katalinnal – mint egy hatalmas, megnyírt birka feneke. Vajon Law fenékdublőrt használt ehhez a gyomorforgató jelenethez?” Ez is egy érdekes kérdés.

Nem mintha Law karrierje ne lenne bővelkedő beszédtémában. Az áttörést Lord Alfred „Bosie” Douglas szerepében érte el Stephen Fry oldalán a Wilde (1997) című filmben, majd egy lenyűgöző alakítást nyújtott Dickie Greenleafként Anthony Minghella A tehetséges Mr. Ripley (1999) című filmjében.

Ő volt Dr. Watson (Robert Downey Jr. oldalán), Dumbledore (a Legendás állatok sorozatban), kétszer játszott olyan szerepeket, amelyek eredetileg Michael Caine-hez kötődtek (az Alfie és a Sleuth remake-jeiben, utóbbit épp Caine-nel).

Elbűvölő szeretőt alakított Cameron Diaz oldalán a Holiday-ben, Yon-Rogg volt a Marvel Kapitány-ban, egy összeesküvés-elmélet hívét játszotta a Fertőzés-ben, a balsorsú apát Scorsese Hugo-jában, egy aljas kettős ügynököt a Kém-ben, és a fiatal írót a Grand Budapest Hotel-ben.

Színpadon Hamletként, Józsefként, Dr. Faustusként és V. Henrikként is fellépett. A Star Wars rajongók már tudják, hogy a legújabb Star Wars spin-offban, a Skeleton Crew-ban is szerepel, amely karácsonykor jön ki – valószínűleg erről nem fog beszélni, de azért próbálkozhatsz.

Mit lehet még tudni róla? Állítólag a Beatles egyik daláról nevezték el, visszautasította a lehetőséget, hogy Superman legyen, pletykálták, hogy Bond is lehetett volna, szerepel egy Radiohead albumon, és a Tottenham Hotspurnek szurkol.

Jövő hétfőn beszélünk Law-val, és a válaszait a Film & Music rovatban közöljük jövő pénteken, szeptember 13-án, ezért kérdéseidet szeptember 8-án, vasárnap este 6 óráig írd meg a hozzászólásokban.

A Firebrand szeptember 6-tól látható a mozikban.

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top