+ Színház

Mácsai Pál, Csuja Imre, Hámori Gabriella és még sokan mások – egész nap Örkénykert

örkénykert

A teátrum a 2024/2025-ös évadban ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, az ünnepi programsorozat első állomása az ÖrkényKert lesz.

ÖrkényKert elnevezéssel egész napos szabadtéri fesztivállal köszönti az új évadot az Örkény Színház szombaton Budapesten.

A teátrum a 2024/2025-ös évadban ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, az ünnepi programsorozat első állomása az ÖrkényKert lesz, amelyen a hagyományos és új programok mellett a színház művészei is várják a közönséget a Madách téren, a színház nagyszínpadán és a stúdióban – olvasható az Örkény Színház közleményében.

Szabadtéri jógát tart a Madách téren Hámori Ildikó színész, napközben a Piros Kakaó Játszóház állatmesékhez kapcsolódó kézműves foglalkozással és drámajátékkal várja a gyerekeket az Örkény Színház egyik új bemutatójához csatlakozva. Az évadban Aesopus A nyúl füle című állatmeséje Dargay Marcell, Fábián Péter és Parti Nagy Lajos átdolgozásában kerül majd színpadra – írják.

A Danubia Zenekar Kis Magyar Daloskönyv című koncertjén „best of magyar zeneválogatással” lép színpadra a Madách téren, ahol Erkel és az LGT dalai csendülnek fel. Közreműködnek a Máltai Szimfónia program növendékei és Tóth Vera, vezényel Hámori Máté.

Szintén a nagyszínpadon tartja Beck Zoltán és Grecsó Krisztián Hoztunk valamit magunkból című zenés irodalmi pódiumestjét, ugyanitt az est zárásaként koncertezik a társulati tagokból álló Örkény Esztrád.

A Madách téri kisszínpadon a 20 éves jubileum alkalmából korábbi előadások dalai hangzanak el, köztük a Jógyerekek képeskönyve, a Kasimir és Karoline, A filléres opera, az Ibusár, a Hamlet, A kék angyal, a Kiváló dolgozók, a Macbeth, a Kávécsarnok, Tűzoltó és a József és testvérei című darabok zenéi.

Közreműködik Bíró Kriszta, Borsi-Balogh Máté, Csuja Imre, Ficza István, Für Anikó, Hámori Gabriella, Józsa Bettina, Kerekes Éva, Kókai Tünde, Mácsai Pál, Máthé Zsolt, Novkov Máté, Patkós Márton, Polgár Csaba, Szandtner Anna, Takács Nóra Diána, Znamenák István és Zsigmond Emőke.

Koncertezik a Műszak meg a Többiek zenekar, amely a színház világosítótárának tagja, Petrik György által szerzett dalokat ad elő. A formációt Zsigmond Emőke, Petrik György, Almási Tamás, Szél Attila és Kákonyi Árpád alkotják.

Jelmez nélkül címmel Kadarkai Endre Tenki Rékával, majd Nagy Zsolttal beszélget az Örkény Színházban, ahol Csuja Imre előadásában Babits Mihály Jónás könyve című elbeszélő költeményét hallgathatja meg a közönség.

A stúdióban lesz a Mindentudás című program, amelyben Bíró Kriszta az elfeledett nőkről, Kókai Tünde a tudatos álmodásról beszél, Tenki Réka pedig a pszichológia fontosságáról a gyermeknevelésben.

A fesztiválon szó lesz az Örkény Színháznak és a németországi Theaterhaus Jenának az új évadban létrejövő közös produkciójáról is Gáspár Ildikó rendező, Tompa Andrea író és Daniele Szeredy, a Theaterhaus Jena munkatársa részvételével.

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top