+ Zene

Danielle Moore énekesnő váratlanul és tragikus körülmények között halt meg

Danielle Moore

Danielle Moore élete a szeretet, az együttérzés, a közösség és a zene köré épült. Nagyszerű életet élt. Nagyon hiányozni fog nekünk.

Danielle Moore, a Crazy P nevű elektronikus zenekar énekesnője és frontembere, 52 éves korában elhunyt – írja a The Guardian.

Az együttes Instagramon közzétett közleménye szerint Moore 2023. augusztus 30-án „váratlan és tragikus körülmények között” halt meg.

Bandatársai így írtak: „Mi magunk sem tudjuk elhinni a hírt, és tudjuk, hogy ti is így lesztek ezzel. Annyit adott nekünk, és annyira szeretjük őt. A szívünk összetört. Időre van szükségünk, hogy feldolgozzuk, ami történt. Danielle élete a szeretet, az együttérzés, a közösség és a zene köré épült. Nagyszerű életet élt. Nagyon hiányozni fog nekünk.”

Moore halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

Danielle Moore

Számos zenész, köztük JD Twitch (Optimo), Róisín Murphy és Sister Bliss is tiszteletét fejezte ki Moore előtt. „Ő volt a legjobb” – írta Twitch az X-en. „A gyönyörű ember definíciója.”

Chris Todd és Jim Baron a Crazy P, eredetileg Crazy Penis nevű house és disco együttes alapítói, akik a 90-es évek közepén, a nottinghami egyetemen találkoztak, majd a manchesteri Paper Recordings kiadó szerződtette őket. Moore 2002-ben csatlakozott a csapathoz, Tim Davies basszusgitáros és Mav Kendricks ütőhangszeres mellett. Az együttes hét stúdióalbumot és több remix albumot adott ki.

Moore Manchester közelében nőtt fel, és 18 éves korában kezdett el járni a híres Haçienda éjszakai klubba. „Ott éltem meg az igazán meghatározó tánctéri pillanataimat” – mondta tavaly a Disco Pogo-nak. „Úgy táncolhattam, ahogy akartam, és teljesen önmagam lehettem.”

Ez a szellem tovább élt Moore frontemberi szerepében a Crazy P-ben, ahol kifejező énekstílusáról és előadói tehetségéről vált ismertté. „Az előadás minden” – idézték őt élő fellépési ügynökségének biojában.

„Amikor előadok, úgy érzem, mintha belépnék az alteregómba, és bármilyen hangulatot képes lennék megélni. Nagyon megerősítő érzés elválasztani magam a kissé sebezhető valómtól.”

Manchesterben, majd később a nyugat-yorkshire-i Todmordenben élt Moore, aki szerint az 2005/6-os Faithless turné támogatása mindent megváltoztatott az együttes számára. Utolsó albumukról, a 2019-es Age of the Ego-ról úgy nyilatkozott, hogy „valószínűleg ez az album, amire a legbüszkébb vagyok szövegírói szempontból”.

Danielle Moore

Az albumon egyre inkább politikai töltetű szövegeket írt, amelyek a magas rangú politikusok és hírességek imádata ellen szólnak, és a helyi közösségi munkát, a közszféra befektetéseit, valamint a milliárdosok és „az országot kizsákmányoló emberek” megadóztatását szorgalmazzák.

Moore emellett keresett DJ-ként is dolgozott. Tavaly a Disco Pogo-nak így nyilatkozott: „Néha úgy érzem, szembekerülök azzal az elképzeléssel, hogy nem vagyok „stabil” vagy „letelepedett”. Nem egyszer kaptam már furcsa pillantásokat. De tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok az életemmel. Cserélnék ezekkel az utazásokkal, emlékekkel és zenékkel bármi másra? A francokat!”

A legfrissebb zenei hírek

Népszerűek

To Top