+ Zene

Agyvérzést kapott Brian May, a Queen gitárosa

Brian May

A Queen gitárosa, Brian May felfedte, hogy nemrégiben egy kisebb stroke-on esett át, ami miatt egy ideig nem tudta használni a bal karját.

A Queen gitárosa, Brian May felfedte, hogy nemrégiben egy kisebb stroke-on esett át, ami miatt egy ideig nem tudta használni a bal karját – írja a The Guardian brit lap.

A zenekar vezető gitárosa és asztrofizikusa bejelentette, hogy a múlt héten „egészségi problémája” volt, de megnyugtatta rajongóit, hogy gyógyul, és már újra tud zenélni, miután átmenetileg képtelen volt irányítani a végtagját.

„A jó hír az, hogy tudok gitározni” – mondta May szerdán a weboldalán megosztott videóban.

„Kétséges volt, mert az az apró egészségi probléma, amiről beszéltem, körülbelül egy hete történt, és amit kisebb stroke-nak neveztek, hirtelen, a semmiből jött, és nem tudtam irányítani ezt a karomat, ami egy kicsit ijesztő volt.”

May elmondta, hogy pihen, nem tud vezetni és repülni, viccelődött, amikor egy repülőgép hallatszott a szabadban rögzített videóban.

„Nem kérek együttérzést” – mondta a zenész. „Kérlek, ne tegyétek, mert ez csak betömné a postafiókomat, és azt utálom.”

A bejelentés néhány héttel azután történt, hogy a BBC Two műsorán bemutatták a Brian May: The Badgers, the Farmers and Me című dokumentumfilmet, amelyben a zenész évtizedek óta kampányol a borzok leölésének megszüntetéséért.

Az elmúlt évtizedben körülbelül 200 000 borzot öltek meg az Egyesült Királyság kormányának állítása szerint, miszerint a borzok felelősek a szarvasmarha-tuberkulózis (bTB) terjedéséért, amely miatt az érintett szarvasmarhákat le kell ölni – évente körülbelül 20 000-et. A bTB terjedésének kezelése évente körülbelül 100 millió fontba kerül az adófizetőknek.

A 2013 óta tartó tömeges irtások nem voltak viták nélkül. Nincs tudományos egyetértés abban, hogy csökkentették-e a bTB-t – több tanulmány is kimutatta, hogy nem volt pozitív hatása, és egy nemrégiben készült tanulmány szerint egy nagyszabású oltási program segíthet a bTB felszámolásában a borzok között.

May a videójában így fogalmazott: „A másik hír az, hogy a dokumentumfilmünk nagyon foglalkoztatott bennünket, és különösen a gazdáktól kaptunk nagyszerű visszajelzéseket.”

A legfrissebb zenei hírek

Népszerűek

To Top