+ Film

George Clooney és Brad Pitt tagadta az új filmért fizetett óriási összeget a Velencei Filmfesztiválon

George Clooney és Brad Pitt

George Clooney a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ugyan szerették volna, ha a film szélesebb körben kerül bemutatásra.

A Velencei Filmfesztiválon felforrósodott a levegő, amikor George Clooney és Brad Pitt megérkeztek a Lido-ra. Az évek óta barátokként ismert színészek 2008 óta először jelentek meg együtt a fesztiválon, és hollywoodi státuszuk olyan erős, hogy sokan elhitték a híreket, miszerint 35 millió dollárt (kb. 26,7 millió fontot) kaptak új filmjükért, a Wolfs-ért – írja a The Guardian.

Clooney a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ugyan szerették volna, ha a film szélesebb körben kerül bemutatásra, de ez nem valósult meg.

„Természetesen ez egy kellemetlen helyzet, de mégis sokan fogják látni a filmet, és több száz moziban lesz bemutatva” – mondta.

A streaming szolgáltatások hatásáról szóló vita kapcsán Clooney megjegyezte, hogy az iparágnak „szüksége van” a streamingre, de a streaming szolgáltatók is „hasznot húznak abból, ha a filmeket moziban is bemutatják.”

Kiemelte, hogy az iparágban jelenleg forradalom zajlik, és szükség van az olyan szereplőkre, mint az Apple és az Amazon, de ugyanakkor a hagyományos forgalmazók, mint a Sony vagy a Warner Bros., szintén fontosak.

George Clooney említést tett egy, a New York Times-ban megjelent cikkéről is, amelyben arra szólította fel Joe Biden-t, hogy lépjen vissza a Demokrata Párt elnökjelöltjeként. Ezt Biden egyik legönzetlenebb cselekedetének nevezte, amit valaki George Washington óta tett.

A sajtótájékoztatón Clooney azt is elmondta, hogy a híresztelt összegek sokkal magasabbak, mint a valóságban, és azért hangsúlyozta ezt, mert úgy véli, hogy rossz hatással lenne az iparágra, ha ezeket az összegeket tartanák a sztenderdnek. Hozzátette, hogy a Pitt-tel együtt visszaadtak egy részt a fizetésükből, miután a mozis megállapodás meghiúsult.

A vasárnap bemutatott Wolfs című krimi-thriller két „magányos farkas” bérgyilkosról szól, akik véletlenül ugyanarra a feladatra szerződnek, hogy eltussoljanak egy bűntényt.

A filmet az Apple TV+ vásárolta meg egy licitháború során, legyőzve a hagyományos stúdiókat és a rivális streaming szolgáltatásokat. Bár eredetileg nagy mozis bemutatóra számítottak, néhány hete a streaming szolgáltató bejelentette, hogy a mozis premier korlátozott lesz, és a streaming bemutató hét nappal később követi majd.

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top