+ Film

A dalai láma barátja, Richard Gere 75 éves lett

richard gere

Richard Gere a filmek mellett jelentős humanitárius munkát is végzett, különösen Tibet ügyét támogatta, és közeli kapcsolatot ápol a dalai lámával.

Richard Gere, a Golden Globe-díjas amerikai filmszínész, rendező és producer, 2024-ben augusztus 31.-én ünnepelte 75. születésnapját.

Philadelphia mellett nevelkedett szigorú metodista szellemben, és bár zenei tehetsége korán megmutatkozott, végül a színészetben találta meg hivatását.

A siker sokáig elkerülte, de Londonban a Grease főszerepében és a Young Vic társulatában Shakespeare-darabokban szerzett elismerést.

Gere az áttörést az 1978-as Mennyei napok című filmjében érte el, majd az 1980-as években az Amerikai dzsigoló és a Garni-zóna című filmekkel emelkedett a sztárok és szexszimbólumok közé.

Bár kezdetben gyakran beskatulyázták a szépfiú szerepébe, a ’90-es években olyan filmekkel bizonyította sokoldalúságát, mint a Micsoda nő! és a Chicago, amelyért Golden Globe-díjat kapott.

Gere a filmek mellett jelentős humanitárius munkát is végzett, különösen Tibet ügyét támogatta, és közeli kapcsolatot ápol a dalai lámával.

Magánéletében háromszor nősült, és két gyermek édesapja. A színész, aki a Vogue magazin első férfi címlapján is szerepelt, ma is aktív, legutóbbi filmjét, az Oh, Canada című drámát 2024-ben mutatták be Cannes-ban.

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top