+ Film

Röhrig Géza rájött, miért nem tetszik neki a Saul fiában alakított szerepe

röhrig géza

A beszélgetés egyik különlegessége az volt, hogy Röhrig Géza felolvasott készülő regényéből, amely ígéretes műnek tűnik.

fotó: Szentgyörgyi Ákos

Röhrig Géza, a Saul fia című film főszereplője és Kossuth-díjas színész volt az Arcus Temporum fesztivál irodalmi díszvendége Pannonhalmán.

Ez alkalommal azonban nem színészként, hanem íróként mutatkozott be. A beszélgetés során Röhrig több témát is érintett, beleértve a hajléktalanokról írt verseit, amelyek az Angyalvakond című kötetében jelentek meg.

Kiemelte, hogy a hajléktalanok helyzete miatt az életük legfőbb kérdései az alapvető szükségletekre koncentrálódnak, ami megfosztja őket az emberi kapcsolódás lehetőségétől.

Röhrig arról is beszélt, hogy hosszú évek után újranézte a Saul fia című filmet, és meglepődve tapasztalta, hogy zavarta a karakter, akit megformált. Saul-t antiszociálisnak és érzéketlennek érezte, különösen a fókuszáltsága miatt, amit korábban nem látott ennyire problémásnak.

A beszélgetés során Röhrig megosztotta, hogy szerepet kapott Terrence Malick új, Jézusról szóló filmjében. Bár a rabbi, akivel konzultált, óvatosságra intette, végül elvállalta a szerepet. A film három órás lesz, és hét országban forgatták.

Röhrig a hit kérdéskörére is kitért, idézve Olofsson Placid bencés szerzetes tanácsát, miszerint a hitet „45 fokos szögben” kell megélni, egyensúlyt találva a világi és túlvilági elemek között.

A beszélgetés egyik különlegessége az volt, hogy Röhrig felolvasott készülő regényéből, amely ígéretes műnek tűnik.

(Az index.hu cikkét szemléztük)

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top