+ Színház

Miklósa Erika számára írta Wolf Péter első kamaraoperájának női címszerepét

wolf péter

Wolf Péter alapötlete egy olyan darab megalkotása volt, amely beilleszthető egy kamarazenekar koncertrepertoárjába…

Szeptember 13-án ősbemutatón látható Wolf Péter Maddalena és Lorenzo című kamaraoperája az Óbudai Társaskörben.

Wolf Péter első operájának női címszerepét Miklósa Erika számára írta a szerző, a férfi címszerepben Boncsér Gergely áll színpadra. A másik női figurát Mester Viktória alakítja, Gondoliere szerepében Novák Péter látható.

A produkciót Kováts Kriszta rendezi, a librettó Fábri Péter munkája.

wolf péter

Budapest, 2024. augusztus 28.
Wolf Péter Erkel Ferenc-díjas zeneszerző (b2), valamint Boncsér Gergely és Miklósa Erika operaénekesek Wolf Péter Maddalena és Lorenzo című kamaraoperája ősbemutatójának sajtótájékoztatóján az Óbudai Társaskörben 2024. augusztus 28-án. Wolf Péter első operáját szeptember 13-án mutatják be.
MTI/Lakatos Péter

Kellemes, könnyed, játékos, jól énekelhető és jól játszható darabot állítanak színpadra – mondta el Wolf Péter a darabot ismertető szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

Wolf Péter alapötlete egy olyan darab megalkotása volt, amely beilleszthető egy kamarazenekar koncertrepertoárjába és minimális eszközökkel színpadon is előadható.

wolf péter

Budapest, 2024. augusztus 28.
Vass Lajos, az Óbudai Társaskör igazgatója, Boncsér Gergely operaénekes, Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, Wolf Péter Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, Kováts Kriszta rendező, Fábri Péter író, a darab librettójának szerzője és Mester Viktória operaénekes (b-j) Wolf Péter Maddalena és Lorenzo című kamaraoperája ősbemutatójának sajtótájékoztatóján az Óbudai Társaskörben 2024. augusztus 28-án. Wolf Péter első operáját szeptember 13-án mutatják be.
MTI/Lakatos Péter

A cselekményt ihlető történet Lorenzo da Pontéhoz köthető. Mozart librettistája többek között a Figaro, a Don Giovanni és a Cosi fan tutte írója volt, és alkotótársa volt szinte a kor összes híres szerzőjének – mondta el Fábri Péter, kiemelve: életútját igen szórakoztatónak találta.

Az életrajzában szereplő anekdota egy fiatal korában, Velencében játszódó szerelmi háromszög története, ebből íródott 2021-ben a Maddalena és Lorenzo című egyfelvonásos kamaraopera.

A 18. századi Velencében játszódó Maddalena és Lorenzo című operaelőadás az Óbudai Társaskör harmadik saját produkciója, az első A nagy Himnusz sztori című sorozat volt Nyáry Krisztiánnal és Bősze Ádámmal, a következő a nemrégiben bemutatott Bűnös Orfeum – emlékeztetett Vass Lajos, a Társaskör igazgatója.

Az ősbemutatót szeptember 13-án este hét órától láthatja a közönség az Óbudai Társaskörben, a produkció látványtervezője Ruttka Andrea, zenei munkatárs és korrepetitor Harazdy Miklós.

A kamaraoperát karneváli felvezető előzi meg zenével, tánccal, a Varidance táncosaival és az Anima Musicae Kamarazenekar zenészeivel.

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top