+ művészet & politika

6 nappal az iskolakezdés előtt óvodát, általános iskolát és gimnáziumot zárat be a kormány

STEREO AKT

A STEREO AKT és a Miután felmondtam / Miután maradtam című dokumentarista előadás alkotóinak közös nyilatkozata

Kiállunk a MET és intézményei mellett és megtartjuk az előadásokat a bezárásra ítélt iskolában

A STEREO AKT és a Miután felmondtam / Miután maradtam című dokumentarista előadás alkotóinak közös nyilatkozata:

A kormányzat bosszúhadjáratot folytat a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és intézményei ellen, aminek a tegnapi napon újabb tanúbizonyságát adták. Hajnalban értesültünk arról, hogy a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumot valamint a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnáziumot hat nappal a tanévkezdés előtt bezáratja a kormányhivatal.

A STEREO AKT-nak májusban már volt alkalma az intézménnyel együtt dolgozni a Miután felmondtam / Miután maradtam című produkció keretein belül, emellett jelenleg is szoros együttműködésben vagyunk velük, hiszen két szeptember elejére meghirdetett előadásunkat is befogadta az iskola új, IX. kerületi helyszínére.

Mélységesen felháborítónak tartjuk, hogy a kormányhivatal ilyen szintű ignoranciával viseltet egy nagy múltú, karitatív és oktató-nevelő munkát végző intézménnyel szemben. Elszomorít minket, hogy a gyerekbarát kormány éppen az ő érdekeiket nem veszi figyelembe, amikor fedél nélküliek gyerekeit, valamint sajátos nevelési igényű, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek alól veszik ki az iskolájukat, ahol szeretetet, megbecsülést és speciális igényeikre szabott fejlesztést kaphatnának.

Már sokadszor bizonyosodik be, hogy a kormány politikája szembemegy a humánus, szolidaritásra és társadalmi összefogásra épülő eszmékkel, ezek helyét a rombolás, a bosszú és a hatalom minden áron való megtartása és fitogtatása vette át.

Kiállunk a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és intézményei mellett, ezért is döntöttünk úgy az iskola vezetőivel közösen, hogy a kialakult helyzetben is megtartjuk Miután felmondtam / Miután maradtam című dokumentarista előadásunkat, 2024. szeptember 7-én és 8-án, a Wesley új épületében, a Budapest IX. kerület, Ifjúmunkás utca 31-ben!

Támogatói jegy vásárlása esetén a támogatást a Wesley iskolákat is támogató Szalmaszál a Hajléktalanokért Közhasznú Alapítvány javára ajánljuk fel, mivel a MET és intézményei összes számláját inkasszózta az adóhatóság.

„Az iskola kapuit kinyitottuk és nyitva is maradnak.”

Az előadás honlapja

Népszerűek

To Top