+ Film

Juliet Stevenson: Nem olvastam Alan Rickman naplóit… Pontosan tudom, milyen volt a kapcsolatom vele

Juliet Stevenson

Juliet Stevenson és Alan Rickman kapcsolata rendkívül szoros és kölcsönösen tiszteletteljes volt, amit leginkább a közös munka során alakult ki.

Juliet Stevenson, aki Essexben született és a RADA-n (Royal Academy of Dramatic Art) végzett, 67 éves brit színésznő. 1979-ben debütált a televízióban a Granada dráma, The Mallens című sorozatában. Számos díjat és jelölést kapott, többek között elnyerte az Evening Standard legjobb színésznőnek járó díját is a Truly, Madly, Deeply című filmben nyújtott alakításáért, ahol Alan Rickman oldalán szerepelt. Emellett nagyon népszerű hangoskönyv-narrátor is. Új filmje, a Reawakening, amelyben Jared Harris és Erin Doherty is szerepel, hamarosan megjelenik.

A Reawakening egy munkásosztálybeli párról, Mary-ről és Johnról szól, akiknek 14 éves lánya egy évtizede eltűnt. Stevenson, aki maga is átélt veszteséget (nevelt fia, Tomo Brody, 2020-ban, 37 évesen hunyt el), különösen érzelmileg készült fel erre a szerepre. Elmondta, hogy színészként gyakran „kegyetlen újrahasznosító gépként” használja fel az élete során megélt érzéseit és megfigyeléseit.

A film fordulatot vesz, amikor a pár lánya újra felbukkan. Stevenson híressé vált egy másik, gyászról szóló filmje, a Truly, Madly, Deeply kapcsán is, amelyről még mindig sok visszajelzést kap. Úgy véli, hogy a gyászt és a veszteséget gyakran túl elegánsan ábrázolják a filmekben és színpadon, míg valójában ez egy sokkal nyersebb és csúnyább érzelmi állapot.

Stevenson a film rendezőjéről, Virginia Gilbertről, és a női rendezőkkel való együttműködésről is beszélt, különösen a The Long Call című ITV-drámában szerzett tapasztalatairól. Ugyanakkor rámutatott arra, hogy a filmiparban továbbra is kevés női alkotó és színes bőrű rendező kap lehetőséget, ami szerinte sürgős változtatásokat igényel.

A cikkben Stevenson kitért arra is, hogy bár ő és partnere, Hugh Brody több mint 30 év együttélés után 2021-ben házasodtak össze, ez semmit sem változtatott kapcsolatukon, de úgy érzi, hogy az évek során egyre jobban szeretik egymást. Emellett visszaemlékezett a Bend It Like Beckham című filmben nyújtott szerepére is, amelyet különösen kedvelt.

Stevenson nem olvasta Alan Rickman naplóit, és úgy véli, hogy Rickman bonyolult személyiség volt, de mint egy nagy testvér, gondoskodott róla, és rengeteget tanított neki. Az interjú végén megemlíti, hogy ma már sok fiatal rendezővel dolgozik együtt, akikkel nagyon jól érzi magát, és mindig arra törekszik, hogy tovább fejlődjön a színészi munkájában.

A Reawakening című film szeptember 13-án kerül a brit és ír mozikba.

(A The Guardian cikkét szemléztük)

Juliet Stevenson és Alan Rickman kapcsolata:

Juliet Stevenson és Alan Rickman kapcsolata rendkívül szoros és kölcsönösen tiszteletteljes volt, amit leginkább munkakapcsolatuk során alakítottak ki. Stevenson Alan Rickman-t „nagy testvérként” írta le, aki folyamatosan támogatta, irányította, és tanított neki rengeteget. Rickman gondoskodó és mentoráló szerepet játszott Stevenson életében, különösen a színészi karrierjében.

Közös munkájuk egyik legismertebb példája a Truly, Madly, Deeply című film, amelyben Rickman és Stevenson együtt szerepeltek, és amelyért Stevenson sok elismerést kapott. A film és a közös munka mély hatással volt mindkettőjükre, és megalapozta a szoros köteléket kettejük között. Rickman „nagy testvérként” nemcsak támogatta, hanem gyakran „parancsolgatott” is Stevenson-nak, ami alatt azt értette, hogy Rickman gyakran adott neki tanácsokat, kritikákat, és segített neki fejlődni a színészi pályán.

Stevenson azonban nem olvasta Rickman naplóit, amelyeket halála után adtak ki, mert úgy érezte, hogy nem akar részt venni abban a világban. Úgy gondolta, hogy ismeri a saját kapcsolatukat, és nem akarta azt más nézőpontok által befolyásoltatni.

Összességében a kapcsolatuk a mély tisztelet, szeretet és szakmai támogatás jegyében állt, és Rickman jelentős hatással volt Stevenson karrierjére és személyes életére is.

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top