+ művészet & politika

Bodrogi Gyula ezt üzente Fásy Ádám állami kitüntetése után

Pákh Imre

Augusztus 20-a alkalmából több hazai művész állami kitüntetésben részesült, köztük Fásy Ádám: Magyar Érdemrend lovagkeresztje.

Fásy Ádám, a Munkácsy Alapítvány elnöke (k) beszél a székesfehérvári Szent István Király Múzeumban tartott sajtótájékoztatón, ahol újabb Munkácsy Mihály-festményt mutattak be 2023. december 8-án. Mellette Lehrner Zsolt alpolgármester (b) és Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum fõigazgatója (j). Az alkotást, melyet elõször Székesfehérváron láthat a nagyközönség Pákh Imre mûgyûjtõ vásárolta meg a közelmúltban. MTI/Bodnár Boglárka

Augusztus 20-a alkalmából több hazai művész is állami kitüntetésben részesült, köztük Fásy Ádám, aki a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kapta meg.

Több ismert személy, köztük Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze is gratulált neki, hangsúlyozva, hogy Fásy kitartó munkával érte el sikereit.

„Gratulálok ezúton is Fásy Ádámnak! Megérdemelte, megdolgozott érte! Ahogy én látom, lépésről lépésre építette fel önmagát. Bármibe fogott is, azt sikerre vitte, márpedig ezt kevés ember mondhatja el magáró.”

Szigeti Ferenc, a Karthago együttes vezetője szintén méltatta Fásyt, kiemelve, hogy minden területen professzionálisan dolgozik, legyen szó szépségversenyekről vagy Munkácsy Mihály életművének ápolásáról.

„Ahogy én ismerem, minden téren professzionális, legyen az szépségverseny, a Munkácsy-életmű ápolása vagy éppen szervezőtevékenysége. Kiválóan megtalálta azt a műfajt, amiben népszerű tud lenni. Én járom az országot, szinte minden szegletében megfordultam már, s látom, milyen tömegeket tud megmozgatni.”

Fásy kifejezte háláját a kitüntetésért, és hangsúlyozta, hogy családja támogatása nélkül nem érhetett volna el ilyen sikereket. Emellett elkötelezettségét fejezte ki a Munkácsy-kiállítások szervezése iránt is.

„Feleségem és lányom támogatása mindig biztos alapot nyújt.”

Az augusztus 20-i állami kitüntetések teljes idei listáját itt találod

Népszerűek

To Top