+ Film

Alain Delon kívánságát, hogy kutyáját vele együtt temessék el, gyermekei visszautasították

alain delon

Alain Delon, aki 88 éves korában hunyt el, azt szerette volna, ha kutyája vele együtt nyugszik a loireti Douchy faluban álló háza temetőjében

fotó: Michel Ginfray/Gamma-Rapho/Getty Images

A nemrég elhunyt francia színész, Alain Delon kívánsága, hogy hűséges kutyáját, Loubo-t, egy 10 éves belga malinois-t elaltassák és vele együtt temessék el, gyermekei visszautasították az állatvédők felháborodása nyomán – írja a The Guardian.

Delon, aki 88 éves korában hunyt el, azt szerette volna, ha a kutyája vele együtt nyugszik a loireti Douchy falujában lévő háza temetőjében. Azonban kedden, miután állatvédő aktivisták tiltakoztak a teljesen egészséges kutya elaltatása ellen, és felajánlották, hogy új otthont találnak számára, bejelentették, hogy Loubo életben marad.

A Brigitte Bardot Alapítvány közölte, hogy Delon lánya, Anouchka megerősítette, hogy a család megtartja a kutyát. „Most beszéltem Anouchka Delonnal, és ő elmondta, hogy Loubo a család része, és megmarad. A kutyát nem fogják elaltatni” – nyilatkozta az alapítvány szóvivője.

Korábban a SPA, a francia RSPCA megfelelője is aggodalmát fejezte ki Delon kívánságával kapcsolatban, mondván: „Egy állat élete nem függhet egy ember életétől. A SPA örömmel fogadja be a kutyát, és talál neki egy családot.”

Franciaországban nincs törvény, amely megakadályozná, hogy a tulajdonosok elaltassák állataikat, de az állatorvosok döntenek arról, hogy végrehajtják-e a tulajdonosok kívánságát.

Delon házának erdős területén, La Brûlerie-ben, Párizstól délkeletre, létrehozott egy kápolnát, ahol legalább 35 kutyája nyugszik. Vasárnap, ritka egységben, három gyermeke, Anthony, Anouchka és Alain-Fabien, bejelentették, hogy apjuk békében elhunyt, miközben ők mellette voltak. Loubo, akit Delon 2014-ben fogadott örökbe, szerepelt a gyermekek közös bejelentésében is.

„Alain-Fabien, Anouchka, Anthony, valamint Loubo mély szomorúsággal jelentik be apjuk halálát” – olvasható a közleményben.

Alain Delon 2018-ban a Paris Match magazinnak azt mondta: „Ő az életem vége kutyám… úgy szeretem, mint egy gyereket. Életem során 50 kutyám volt, de ezzel különleges kapcsolatot ápolok. Hiányzom neki, ha nem vagyok ott.”

Hozzátette: „Ha előbb halok meg, mint ő, megkérem az állatorvost, hogy együtt vigyenek el minket. Elaltatják őt a karjaimban. Inkább ezt tenném, mint hogy tudjam, hogy annyit szenvedne a síromon.”

Delon lánya, Anouchka, tavaly júliusban egy fényképet tett közzé Instagramon Loubo-ról, az üzenettel: „Ahol egy szerencsétlen ember van, Isten kutyát küld hozzá. Köszönöm, Loubo, hogy ott vagy a gazdád mellett.”

Jelentések szerint Delont ezen a héten temetik el douchyi otthonában, „a legszigorúbb családi körben”, bár a család további részleteket nem közölt. Halála előtt a színész kijelentette, hogy nem szeretne olyan nemzeti ceremóniát, mint Johnny Hallyday vagy Charles Aznavour után, hanem „úgy szeretne eltemetve lenni, mint bárki más.”

Népszerűek

To Top