+ Életmód

Napvitorla rögzítése saját kezűleg

napvitorla

A filmek készítése rengeteg ember közös munkáját kívánja meg. A rendező, az operatőrök, a színészek és az egyéb szakemberek mellett óriási szerepük van a kellékeseknek, díszleteseknek, helyszín berendezőknek is. Hiszen az ő munkájuk nélkül nem jöhetnének létre a felvételek sem.

Erős napsütésben azonban nincs könnyű dolga senkinek, aki a filmen dolgozik. A különböző helyszínek napsugárzástól való védelmében azonban hatalmas segítség lehet egy napvitorla. Nézzük most meg, hogyan lehet rögzíteni szakember alkalmazása nélkül!

A napvitorla használatának előnyei

Sokan azért ódzkodnak a termék beszerzésétől, mert attól tartanak, hogy a Napvitorla webshopban kapható napvitorla rögzítése bonyolult és hosszadalmas. A mai, modern gyártmányokat azonban már egyszerűen és gyorsan fel lehet szerelni.

A napvitorla különböző méretekben, színekben, valamint vízáteresztő és vízálló változatban is rendelkezésre áll. Alkalmas teraszok, gépkocsibeállók, homokozók, medencék árnyékolására alkalmasak, de gyakran láthatjuk tereken, parkokban, utcákon is. Esztétikus és modern megjelenésének hála jól mutat klasszikus épületek és műemlékek mellett is.

Így szereljük fel saját kezűleg!

Számos előnye közül a legjelentősebb kétségtelenül az, hogy rövid idő alatt, egyszerűen installálható. Szakember alkalmazása nélkül, mi magunk is megtehetjük ezt, ez pedig jóval olcsóbbá teszi más árnyékoló típusoknál. Csupán a termékhez mellékelt rögzítőszettre, kötélre és néhány, minden háztartásban fellelhető eszközre lesz szükség hozzá.

Első lépésben jelöljük ki azt a helyet, ahová rögzíteni szeretnénk. Vegyük figyelembe a méretének és alakjának megfelelő rögzítési pontokat, illetve az árnyékolandó terület méretét is. A rögzítési pontokat mérjük, majd jelöljük ki. Fontos, hogy ezek maximálisan stabilak legyenek. Megfelelő például egy fali kampó, egy oszlop, a korlát, a kerítés vagy akár egy élő fa is. A rögzítés távolsága 20-25 cm-es kell, hogy legyen, így az árnyékolandó felületnél kb. 0,5 méterrel kisebb árnyékolót szükséges beszerezni.

Ha a rögzítőpontok kialakítása megtörtént, már csak csatlakoztatni kell a vitorlát a horgonypontokhoz. Ne legyen laza és ne is csavarodjon meg, hiszen úgy a rögzítés sem lesz megfelelő. Ha minden stimmel, fokozatosan kezdjük el kifeszíteni a vitorlát. Finoman, lassan haladva tegyük ezt meg. Ha túlhúzzuk, könnyen túlterhelődhet a szövet és a tartószerkezetek.

Segítség, ha elakadtunk

A napvitorla rögzítése tehát teljes mértékben megoldható saját kezűleg. Akkor sem szabad azonban kétségbe esni, ha nem megy gördülékenyen a folyamat. Szerencsére ma már az interneten számos, a rögzítést segítő videót találhatunk. Az ezekben lévő útmutatást követve biztosan sikerünk lesz.

A napvitorla rögzítése közel sem olyan nehéz és összetett, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Így hiba lenne azért lemondani a vásárlástól, mert megijedtünk a feladattól. A mai, modern darabok rögzítése szinte gyerekjáték, így akár az utolsó utáni pillanatban is be lehet szerezni, ha a szükség úgy hozza.

Népszerűek

To Top