+ Színház

Az államtitkár leállította a színdarabot, a polgármester kivezette

Kassai Nemzeti Színház

Vasárnap este egy incidens zavarta meg a Kassai Nemzeti Színház előadását Malá Frankovában, a „Moje baby” című darabot.

Vasárnap este egy incidens zavarta meg a Kassai Nemzeti Színház előadását Malá Frankovában, amelynek egyik főszereplője Štefan Kuffa környezetvédelmi államtitkár volt.

Kuffa azt állította, hogy megtámadták őt, miután beavatkozott a „Moje baby” című darabba, amit a helyi Zogrod fesztivál keretében mutattak be.

Kuffa a közösségi médiában közzétett videóban elmondta, hogy a színpadon szerinte nem megfelelő tartalmat vetítettek le gyerekek jelenlétében, ezért megpróbálta leállítani az előadást, aminek következtében konfliktus alakult ki közte és a nézők között. Állítása szerint a telefonját is összetörték.

A színház a közösségi hálón reagált az esetre, kiemelve, hogy a darab csak 18 éven felülieknek szól, és a szervezők ezt előre jelezték. Azonban a helyi szórólapokon nem tüntették fel a korhatárt, ezért elnézést kértek a színháztól.

A színház visszautasította Kuffa beavatkozását, hangsúlyozva, hogy a művészi alkotómunka szabadságába való beavatkozás nem elfogadható.

Az incidens után a polgármester közbelépett és kikísérte Kuffát a helyszínről. A darabot végül egy másik helyszínen játszották végig a közönség kérésére.

(Az ujszo.com cikkét szemléztük)

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top