+ Film

Szamosi Zsófia, Keresztes Tamás – Műanyag égbolt, a többször díjnyertes animáció

Műanyag égbolt európai filmdíjak

A Műanyag égbolt című filmet ma este, azaz augusztus 19-én láthatod az RTL csatornáján 22 óra 30 perces kezdettel.

2123-ra a Földön minden állat és növény kipusztult, a felszín elsivatagosodott.

Magyarországon az emberek Budapesten egy mesterséges búra alatt élnek. Az erőforrások szűkössége miatt az állampolgárok teste állami tulajdonba kerül, amint betöltik az ötvenedik életévüket, és testük egy orvosi beavatkozás révén visszakerül a körforgásba.

Nóra (Szamosi Zsófia) nem tudja túltenni magát fia elvesztésén, ezért titokban jelentkezik a beavatkozásra. Férje, Stefán (Keresztes Tamás) azonban nincs felkészülve arra, hogy a feleségét is elveszítse, ezért a megmentésére indul, bármibe is kerüljön.

A 2023-ban készült 110 perces magyar-szlovák animációs film rendezője Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta, ők ketten írták a film forgatókönyvét is. Zene: Christopher White

Díjak: Kecskeméti Animációs Filmfesztivál – 2023 A legjobb egész estés játékfilm – Pannónia–Matolcsy-díj, Strasbourg Európai Fantasztikus Filmek Fesztiválja – 2023 Ezüst Méliès-díj, Zágráb Animafest – 2023 Elismerő oklevél.

A Műanyag égbolt című filmet ma este, azaz augusztus 19-én láthatod az RTL csatornáján 22 óra 30 perces kezdettel.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Népszerűek

To Top