+ Film

Matthew Perry halála miatt 5 embert letartóztattak

Matthew Perry

Öt embert vettek őrizetbe és vádoltak meg Matthew Perry halála kapcsán, köztük a színész személyi asszisztensét és két orvost is.

Öt embert vettek őrizetbe és vádoltak meg Matthew Perry halála kapcsán, köztük a színész személyi asszisztensét és két orvost is.

Az ügyészek szerint a két orvos jelentős mennyiségű ketaminnal látta el a Jóbarátok színészét, aki 2023 októberében halt meg Los Angeles-i otthonában. Az amerikai ügyész, Martin Estrada szerint az orvosok kihasználták Perry függőségi problémáit, hogy meggazdagodjanak.

Matthew Perry nyíltan beszélt függőségi problémáiról, és halála idején ketamin infúziós terápián vett részt szorongás és depresszió kezelésére. A Los Angeles-i halottkém vizsgálati jelentése szerint azonban sokkal magasabb ketaminszintet találtak a színész vérében, mint ami a terápiás kezeléssel magyarázható lenne.

A Los Angeles-i rendőrség és a drogellenes hivatal (DEA) májusban bejelentették, hogy közös bűnügyi nyomozást indítottak annak kiderítésére, hogyan jutott Perry a vényköteles gyógyszerekhez, és miért volt olyan sok a szervezetében.

Estrada szerint a nyomozás feltárt egy széles körű illegális hálózatot, amely nagy mennyiségű ketamint szállított Perrynek és másoknak. A hálózat tagjai között volt egy ott élő asszisztens, különböző közvetítők, két orvos és egy „Ketamin Királynő” nevű személy, közülük öt embert vádoltak meg.

A bírósági dokumentumok szerint Jasveen Sangha, más néven a „Ketamin Királynő”, és Salvador Plasencia, egy „Dr. P” nevű orvos, ketamin terjesztésére irányuló összeesküvéssel, ketamin elosztásával, amely halált okozott, valamint metamfetamin terjesztésének szándékával és a szövetségi nyomozással kapcsolatos iratok meghamisításával vádolták meg őket.

Perry személyi asszisztensét, Kenneth Iwamasát, szintén vád alá helyezték ketamin terjesztésére irányuló összeesküvés miatt. A dokumentumok között voltak SMS üzenetek is, amelyekben Plasencia és Mark Chavez, egy másik orvos, arról beszéltek, hogy ketamint vásárolnak, amit Perrynek, azaz a „MP áldozatnak” adnak el. Plasencia egy üzenetében azt írta: „Kíváncsi vagyok, mennyit fizet ez a barom”.

Matthew Perry 2023 októberében egy jacuzziban találták holtan Los Angeles-i otthonában. A halottkém megállapította, hogy a halál oka „a ketamin akut hatásai” voltak, és hozzájárultak a vízbefúlás, a koszorúér-betegség, valamint a buprenorfin, egy opioid-függőség kezelésére használt gyógyszer hatásai.

Perry halálát balesetnek minősítették, és nem találtak bűncselekményre utaló nyomot.

Népszerűek

To Top