+ Természet

3 bocsos anyamedve támadt egy gombászó férfira, szekérrel vitték a mentőhöz

medve

Hargita megyében idén ez a harmadik eset, hogy emberre támad medve. Erdélyben az elmúlt hetekben több medvetámadás is történt.

Gombászó férfira támadt egy medve az erdélyi Hargita megyében, Csatószeg település közelében, az áldozat több sérüléssel került kórházba, állapota stabil – számolt be szerdán az Agerpres hírügynökség.

Kozma István polgármester a támadás után összehívta a medvetámadás esetén beavatkozni hivatott, csendőrökből, vadászból, állatorvosból álló csapatot, és a helyszínre siettek, de az állatot már nem találták ott.

A beszámoló szerint a támadás kedden történt. A férfi több helybéli társaságában gombászott a falu térségében, amikor rátámadt a nagyvad – nyilatkozta a hírügynökségnek Kozma István, a Csatószeget is magába foglaló Csíkszentsimon község polgármestere.

A jelenlévők elmondása szerint egy hárombocsos anyamedve támadt a férfira, akinek társai a náluk lévő vödrökkel zajt csaptak és kutyáik segítségével elűzték az állatot. Az áldozatot szekérrel vitték olyan helyre, melyet a mentőautó meg tudott közelíteni, majd a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházba szállították.

Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője elmondta: a férfi több harapás és karmolás okozta sérülést szenvedett a kezén, a jobb lábán és az arcán, állapota stabil.

Kozma István polgármester a támadás után összehívta a medvetámadás esetén beavatkozni hivatott, csendőrökből, vadászból, állatorvosból álló csapatot, és a helyszínre siettek, de az állatot már nem találták ott. A térségben évek óta nem történt medvetámadás, a környéket, ahol a baleset történt, előszeretettel látogatják a nagyvadak – mondta az elöljáró.

Hargita megyében idén ez a harmadik eset, hogy emberre támad medve. Erdélyben az elmúlt hetekben több medvetámadás is történt: július végén Beszterce-Naszód megyében, augusztus elején Maros megyében támadt a településhez közeli földeken, legelőn tartózkodó emberre egy-egy medve.

Romániában július elején egy 19 éves lány életét vesztette, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy medve.

A közélet legfrissebb hírei

Népszerűek

To Top