+ Képzőművészet

Így varázsolhatunk meghittséget a hálószobába egyszerűen

vászonkép

A lakás egyik legmeghittebb helyisége a hálószoba, aminek a berendezése éppen ezért különös odafigyelést igényel. Számos elemmel díszíthetjük, amik elősegítik a pihenésünket, és olyan hangulatot kölcsönöznek, ami harmóniával ajándékoz meg bennünket.

Ennek az atmoszférának a megteremtése azonban sok apróságon múlhat a falak színétől, a berendezés stílusán át, egészen a legapróbb tárgyakig. A fal esetében pedig mi lehetne jobb megoldás, mint az, hogy az egybefüggő felületet megtörjük egy vászonképpel?

Természetesen a felfüggesztett darabnak is harmonizálnia kell a teljes enteriőrrel, ami számos kérdést felvethet. Ebben szeretnénk segíteni néhány ötlettel, hogy a falra kerülő alkotás tökéletesen egészíthesse ki a kialakított dizájn hangulatát.

Tökéletes atmoszféra a hálószobában

A Vaszonkepem.hu weboldal egyik legfontosabb küldetése, hogy az otthonunk hangulatát méltó módon emelhessük a vászon alkotásokkal. Minden hálószobának el kell látnia azt a funkciót, hogy pihentető éjszakákat tölthessünk el odabent minden nap.

A tökéletes “zen” hangulahoz azonban nem csak a különböző színek, textúrák és dísztárgyak járulnak hozzá. A fotók, amik helyet kapnak a polcokon és a falakon, szintén fontosak. Egy jól kiválasztott vászonkép felakasztása teljessé teheti a megfelelő atmoszféra kialakítását.

Ehhez tökéletes lehet egy természetközeli alkotás, ami egy nyugodt erdőt ábrázol, vagy akár a legmeghittebb pillanatunkat mutatja. Sok esetben kerül a falra egy esküvői fotó, ami az összetartozást szimbolizálhatja, de akár egy-egy kedvenc filmjelenetet vagy zenekart ábrázoló kép is szóba jöhet.

Milyen fotóból készüljön a vászonkép?

Mindenképpen érdemes szem előtt tartani, hogy milyen hangulatot szeretnénk kialakítani. Nem a nyugalom vagy a pezsgés között kell ilyenkor választanunk, mert ez talán egyértelmű. Inkább arról van szó, hogy a személyes preferenciák mit sugallnak.

Vannak olyan esetek, amikor a meghitt pillanatok okozzák a legnagyobb nyugalom érzését, és vannak olyanok, amikor ehhez a természet közelsége kell. Ajánlott még azt is figyelembe venni, hogy a kiválasztott fotónak milyen a színhőmérséklete.

A hideg árnyalatok képesek lelassítani bennünket akkor is, ha egy nagyon húzós, vagy pörgős napon vagyunk túl. A meleg tónusok pedig kifejezetten jó választást jelentenek akkor, ha a szenvedély hangulatát szeretnénk megteremteni.

Hogyan óvjuk a vászonképeket?

A vászonképek egyik legnagyobb előnye az, hogy a fotó cseppálló művészi vászonra kerül olyan tinta felhasználásával, ami szintén ilyen tulajdonságokkal rendelkezik. Ebből a szempontból a tisztításuk is sokkal egyszerűbbé válik.

Természetes, hogy a por megül a vakrámán és a kép felületén is, így időnként muszáj letakarítani. Az viszont nem mindegy, hogy ezt hogyan tudjuk kivitelezni. A vízálló tulajdonság lehetővé teszi, hogy egy nedves ruha segítségével portalanítsuk a vászonképeket.

A lakás bármely pontja alkalmas arra, hogy egy művészi alkotásnak otthont adhasson. Ezzel pedig a kopár falak sivárságából igazi oázist varázsolhatunk. Így válhat a lakásból valóban meleg otthon.

Népszerűek

To Top