+ Film

Psota Irén, Cserhalmi György, Makay Margit – Egy erkölcsös éjszaka

Egy erkölcsös éjszaka

Az Egy erkölcsös éjszaka című filmet ma este, azaz augusztus 12-én láthatod a Direct One csatornáján 19 óra 50 perces kezdettel.

A századfordulós vidéki városban Kelepei (Cserhalmi György), a bohém diák egy nap úgy dönt, nyomorúságos bérelt szobája helyett beköltözik a bordélyházba.

E lépését a madám (Psota Irén) is, a lányok is lelkesen támogatják. Az ötlet egészen addig jónak tűnik, míg egyszer csak fel nem bukkan a mit sem sejtő mama (Makay Margit)…

Egy erkölcsös éjszaka

Hunyady Sándor novellájából Örkény István és Bacsó Péter írtak forgatókönyvet, amelyből Makk Károly rendezett parádés alakításokban bővelkedő filmet.

Az 1977-ben készült 95 perces magyar filmdráma rendezője Makk Károly volt. A zeneszerző: Balassa P. Tamás. A filmben szerepel még Tarján Györgyi, Kishonti Ildikó és Szirtes Ági is. Az 1978-as Cannes-i filmfesztiválon Makk Károly Arany Pálma-jelölést kapott.

Egy erkölcsös éjszaka

Az Egy erkölcsös éjszaka című filmet ma este, azaz augusztus 12-én láthatod a Direct One csatornáján 19 óra 50 perces kezdettel. A filmet ugyanezen a csatornán megismétlik augusztus 15-én 19 óra 55 perckor, és augusztus 17-én 20 órai kezdettel.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Népszerűek

To Top