+ Film

Kozák András, Juhász Jácint, Madaras József – Csillagosok, katonák

Csillagosok, katonák

A Csillagosok, katonák című filmet ma este, azaz augusztus 5-én láthatjátok a Magyar Mozi TV csatornáján 21 órai kezdettel

1918 nyara. A fiatal „szovjetország” egész területén folyik a polgárháború és megkezdődik az intervenció. A régi rend visszaállításáért harcoló fehérek ellen a vöröskatonákkal együtt küzdenek a magyar internacionalisták is.

Az egyik vesztes csata után László, a fiatal magyar önkéntes elindul, hogy társaihoz csatlakozzék. Vöröskatonákkal együtt a fehérek fogságába kerül, ahonnan csak azért jut ki élve, mert a gőgös fehér ezredes az idegen nemzetiségűeket elzavarja.

Csillagosok, katonák

Egy másik magyar fiúval, Istvánnal egy fehér katonai kórházban találkozik. Innen indul el titokban, hogy a körülzárt internacionalisták szabadulására felmentést vigyen.

Az 1967-ben készült 90 perces magyar-szovjet filmdráma rendezője Jancsó Miklós volt, aki többek között Hernádi Gyulával írta a forgatókönyvet. Operatőr Somló Tamás.

A Csillagosok, katonák című filmet ma este, azaz augusztus 5-én láthatjátok a Magyar Mozi TV csatornáján 21 órai kezdettel, illetve ugyanezen a napon és csatornán hajnalban 1 óra 25 perctől.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Népszerűek

To Top