+ Zene

Uri Geller illuzionista felfedte John Lennonhoz fűződő nagy titkát

Uri Geller

Uri Geller: „John Lennon és én nagyon jó barátok voltunk, amíg a 70-es években New Yorkban éltünk.”

A kanálhajlító mágus és misztikus Uri Geller felfedte, hogy ő a vevő, aki megvásárolta John Lennon kerek szemüvegét az aukción, amelyet szerdán 40 000 fontért adtak el – írta a The Guardian.

A kék árnyalatú szemüveget szerdán árverezték el a surreyi Farleigh golfklubban. A szemüveget több mint 55 évvel ezelőtt ajándékozta a korábbi Beatle egy surreyi férfinak születésnapi ajándékként. Geller elmondta, hogy „csodálatos kapcsolat” fűzte Lennonhoz, aki 1980 decemberében halt meg, miután New York-i otthona előtt lelőtték.

A most a 70-es éveiben járó showman hozzátette:

„John megváltoztatta az életemet, mivel tőle tanultam a spiritualitásról. Ő hitt az UFO-kban, és én is hittem az UFO-kban, és lenyűgözte az én idegen gyűjteményem. Adott nekem egy idegen tojást.”

A szemüveget kiemelten fogják bemutatni a tel-avivi múzeumában, a John Lennon szekcióban az idegen tojás mellett.

Catherine Southon elmondta, hogy az énekes az eladónak – akit csak Michael néven azonosítottak – ajándékozta a szemüveget 1968-ban az Abbey Road Studios-ban. Michael elmondása szerint akkori barátnője, Penny, sok zenésszel volt barátságban, és őt születésnapi meglepetésként meghívták a Beatles felvételi stúdiójába.

Az aukciót lebonyolító ház szerint Michael elmondta: „Felvettem egy szemüveget a zongoráról. Penny azt mondta: ‘Ne nyúlj hozzá.'”

„John Lennon megfordult és azt mondta: ‘Rendben van. Sőt, meg is kaphatja. Boldog születésnapot!'”

Hozzátette: „Ezek nem John Lennon orvosi receptes szemüvegei, de ő adta nekem és boldog születésnapot kívánt, szóval ez nekem elég jó.”

Michael 33 fekete-fehér fényképet is készített Paul McCartney-ról, George Harrisonról, Ringo Starr-ról és George Martinról 1968-ban és 1969-ben, amikor ellátogatott az Abbey Roadra, amelyeket 2600 fontért adtak el.

Más képek ugyanazon a napon készültek, amikor a híres Abbey Road album fotózása zajlott, amely a Beatles-t ábrázolja egy közeli zebra átkelőn áthaladva.

A Catherine Southon Auctioneers elmondta, hogy a szemüveget egy anonim külföldi vevőnek adták el, aki csütörtökön felfedte magát Gellerként. A BBC-nek elmondta, hogy „el van ragadtatva” a vásárlásától.

Azt mondta: „John Lennon és én nagyon jó barátok voltunk, amíg a 70-es években New Yorkban éltünk.”

„Tudtam, hogy bármi áron meg kell szereznem ezt a szemüveget. Akár 500 000 fontot is kifizettem volna értük. A szemüveg betekintést nyújt a lelkünkbe, a pszichénkbe.”

Népszerűek

To Top