+ Film

Kés a vízben – Roman Polanski Oscar-díjas filmje

Kés a vízben

A Kés a vízben című filmet ma este, azaz augusztus 2-án a Duna Televízió csatornáján láthatod 21 órai kezdettel.

Felkavaró tanulmány a félelemről, megalázásról, szexualitásról és az agresszióról.

Andrzej, a befutott sportújságíró vitorlázni indul fiatal feleségével, Krystinával. Útközben felvesznek egy egyetemista stoppost, sőt, meghívják a hajóra is.

Kés a vízben

A fedélzeten hamarosan – az anyagi javak, illetve a fizikai erő és ügyesség fitogtatásával – valóságos lélektani hadviselés tör ki, amikor a két férfi versengeni kezd a nőért. A gazdag férfi és a szegény fiú vetélkedése a vihar során éri el csúcspontját.

Az 1962-ben készült 95 perces lengyel filmdrámát Roman Polanski rendezte, aki egyben a film társ-forgatókönyvírója. Krystynát, akiért a férfiak versengenek, Jolanta Umecka alakítja. A film nem csak Oscart nyert, Polanski elnyert a 62-es FIPRESCI-díjat is. Írta, aki látta: „Nagyszerű film ez, időtálló, ma sem lehetne jobban megcsinálni.”

Kés a vízben

A Kés a vízben című filmet ma este, azaz augusztus 2-án a Duna Televízió csatornáján láthatod 21 órai kezdettel. A filmet jelenleg megnézheted a videa.hu oldalán is.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Népszerűek

To Top