+ Irodalom

Titokzatos lények birodalmába vezet Kiyash Monsef

Kiyash Monsef

Kiyash Monsef világszerte népszerű regényének hőse, Marjan az édesapja halála után fedezi fel, hogy a világ sokkalta izgalmasabb hely, mint képzelte.

Minden mese úgy kezdődik, hogy „Egyszer volt, hol nem volt…”. Ám mi történik, ha a gyerekkorban hallott mesékről kiderül, hogy nem fantázia szülte történetek, hanem valóságosak? Kiyash Monsef világszerte népszerű regényének hőse, Marjan az édesapja halála után fedezi fel, hogy a világ sokkalta izgalmasabb hely, mint képzelte. A lebilincselő fantasy különleges lényei részben a perzsa kultúrából erednek, utalva a szerző gyökereire. Az Egyszer volt július 30-án jelent meg a Móra Kiadónál.

A történet főhőse, Marjan rajong az apja történeteiből ismert csodálatos állatokért: unikornisokért, griffekért és más lényekért. Miután állatorvos édesapja meghal, a lány veszi át a magára hagyott praxist, emellett pedig igyekszik az iskolára és a barátaira is időt szánni. Egy napon azonban megtudja, hogy a mesebelinek hitt lények valóságosak, és édesapja az állatorvosi praxisa mellett ezeket a lényeket is gyógyította. Marjan a titok nyomába ered, és egy olyan világra talál, amilyenről álmodni se lett volna képes. Különleges módon kapcsolódik a mitikus lényekhez, úgy tűnik, örökölte a gyógyító képességet…

Abban a mágikus és néha kicsit ijesztő világban, amelyet megismer, nem ő az egyetlen ember, aki különleges képességekkel bír. A lány köztük is barátokra talál, és még apja halálának az okához is közelebb kerül. Lassanként elcsendesedik a magára hagyottság miatt megélt dühe, és a cseppet sem fekete-fehér helyzetekben meghozott döntései nyomán egyre érettebbé válik. Ez a varázslatos történet feléleszti az olvasóban a csodákra való fogékonyságot, még ha a mi életünkben másképpen jelennek is meg.

A regény Once There Was címen jelent meg 2023-ban, New Yorkban. A könyv olyan hamar népszerűvé vált, hogy hamarosan bekerült a New York Times könyveladási listáján az első tíz kötet közé az ifjúsági könyvek kategóriájában. Több nyelvre lefordították, valamint több könyvszakmai elismerést is kapott.

Olvass bele itt!

„Imádtam! Együltő helyemben elolvastam, és minden pillanatát élveztem! Mosef nagyszerűen kapcsolja össze a mitikus lényeket és legendákat a mai világgal. Ha az olvasók szerették a Legendás állatok és megfigyelésük című filmsorozatot, vagy Rubeus Hagrid varázslatos teremtményeit a Harry Potter sorozatban, akkor biztosan élvezni fogják Marjan különleges és izgalmas történetét.” – Tameca Blossom-Lyons, Brown Babies Books (Chicago, IL)

„Magával ragadó, megindító és teljesen eredeti fantasy, amely régi legendákat, ritka állatokat, a feketepiacot, a boszorkányságot, a gyilkosságot, az állatgyógyászatot és igen, még egy kis romantikát is ötvöz egy varázslatos „irodalmi teáskannában”. Nem tudok elképzelni olyan olvasót, legyen 10 vagy akár 100 éves, aki képes letenni ezt a könyvet, ha egyszer elkezdi.”

– Chris Abouzeid, Belmont Books (Belmont, MA)

„WOW! Ez a sötét, misztikus történet többször is nagy meglepetésekkel szolgált… Édesapja halála után a tinédzser Marjan rájön, hogy a férfi állatorvosként egzotikus, varázslatos állatokat tartott szerte a világon, és most Marjanon a sor, hogy folytassa apja küldetését. A perzsa népmesék, valamint a meta-horror árnyalatainak megjelenése tette a könyvet letehetetlenné számomra!”

– Tory Hall, Chapters Books & Gifts (Seward, NE)

Kiyash Monsef Párizsban született, és Észak-Kaliforniában nőtt fel. Emmy-díjra jelölték mint rendező-producert, de ír elbeszélést és képregényt, készít videókat és videójátékokat is. Rövid írásai megjelentek a Bylinernél, illetve a New Millennium Writings és a Penumbra’s New Fiction című kiadványban. Egyszer volt című könyve a mítoszok, legendák és a folklór iránti szenvedélyes szeretetéből született, valamint a vágyból, hogy felfedezze és megőrizze iráni örökségét (hiszen Marjanhoz hasonlóan félig iráni származású). Kiyash a családjával együtt Észak-Kaliforniában él.

A legfrissebb irodalmi hírek

Népszerűek

To Top