+ Zene

Kiderült, mi okozta Sinéad O’Connor halálát

Sinéad O’Connor

Sinéad O’Connor tavaly július 26-án halt meg dél-londoni otthonában, ahol a rendőrség „eszméletlen” állapotban találta.

Fotó: David Corio

Az ír énekesnő halálának okát egy évvel azután erősítették meg, hogy londoni otthonában eszméletlen állapotban találták 56 éves korában. Sinéad O’Connor krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) és hörgőasztmában halt meg, amit a halotti anyakönyvi kivonat is megerősített – írja a The Guardian.

A hírt először vasárnap az Irish Independent jelentette be, egy évvel az ír művész és aktivista halála után, aki 56 éves volt. O’Connor első férje és közeli barátja, John Reynolds, múlt szerdán Londonban regisztrálta a halotti anyakönyvi kivonatot.

A dokumentum megjegyezte, hogy O’Connor a „krónikus obstruktív tüdőbetegség és hörgőasztma súlyosbodása, valamint alacsony fokú alsó légúti fertőzés” következtében halt meg.

Sinéad O’Connor tavaly július 26-án halt meg dél-londoni otthonában, ahol a rendőrség „eszméletlen” állapotban találta. Akkoriban azt mondták, hogy nem kezelik a halálát gyanús esetként.

Januárban egy halottkém megállapította, hogy természetes okok miatt halt meg.

Három évtizedes karrierje során O’Connor világsikert aratott az 1990-es Prince feldolgozásával, a „Nothing Compares 2 U” című számmal, amely a reflektorfénybe repítette, néha az ő akarata ellenére.

A nyilvánosság előtt szószóló aktivistaként vált ismertté – különösen azzal, hogy 1992-ben a Saturday Night Live műsorában széttépett egy képet II. János Pál pápáról.

Halála barátok, pályatársak, kollégák és közéleti személyiségek részéről nagy visszhangot váltott ki. Az akkori ír taoiseach, Leo Varadkar, azt mondta: „A zenéjét szerették világszerte, tehetsége páratlan és felülmúlhatatlan volt.”

O’Connor halála 18 hónappal azután következett be, hogy 17 éves fia, Shane, eltűnése után meghalt. Három gyermeke maradt utána.

A legfrissebb zenei hírek

Népszerűek

To Top