+ Film

Garas Dezső, Törőcsik Mari, Lázár Kati, Avar István, Máté Gábor: Hoppá

hoppá

A Hoppá című filmet ma este, azaz július 29-én láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján 22 óra 50 perces kezdettel.

A kilencvenes években játszódó történet főszereplői Ede, a férj és Kati, a feleség. Fiatalságukat, munkával töltött éveiket a Kádár-rendszerben élték, ahol rájuk csak a balek szerepét osztották, és ez a rendszerváltás után sem változott.

Most is a hajdani káder sógornak áll a zászló. Szokásos napi vitájuk, zsörtölődésük is az évtizedek alatt megszokott módon zajlik. Ede költségcsökkentés céljából vidékre akar költözni, ahová Kati nem vágyik, már a válást fontolgatja.

Vajon összetarthatják-e az együtt megélt évtizedek ezt a széteső kapcsolatot?

Az 1992-ben készült 92 perces magyar filmdráma rendezője Maár Gyula, aki egyben a forgatókönyvet is írta. A film főszereplőit a címben már felsoroltuk, az operatőr Vecsernyés János volt. Az 1993-as Berlinálén Maár Gyula Arany Medve jelölést kapott a rendezésért.

A Hoppá című filmet ma este, azaz július 29-én láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján 22 óra 50 perces kezdettel. A filmet megismétlik ugyanezen a csatornán július 31-én 0.55-kor.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Népszerűek

To Top