+ PR-cikk

Melyek a legjobb feeder botok?

feeder botok

A horgászat világában ma már szinte napról napra jelennek meg az újabb innovációk. Egyrészt az elérhető modelleket, másrészt a különböző módszereket illetően – vagy épp egy-egy technikát lehet tökéletesíteni a modern eszközökkel.

Persze nem könnyű kiválasztani a tökéletes – vagy inkább ideális – darabot, hiszen többféle szempontot is figyelembe kell venni a vásárlás előtt. Ez lényegében a bőséges, sokoldalú választék miatt is így van.

A TackleBait.hu horgász webáruház online és offline – Szombathelyen – is széles választékot nyújt a feeder szettek és feederezéshez szükséges eszközök terén. Horgászbotok, orsók, etetőanyagok és csalik is elérhetőek. Akár a filmekben látott part menti komfort is megteremthető az itt beszerezhető termékekkel, mint amilyenek a profi székek, ágyak, sátrak és más kiegészítők.

Mik azok a feeder botok?

A feeder botok lényegében olyan speciális eszközök, melyek kifejezetten etetőkosaras horgászatra lettek tervezve, valamint elsősorban pontyok és keszegek kifogására alkalmasak. Érzékeny spiccel rendelkeznek, a legkisebb kapásról is értesülünk így, finom, óvatosan táplálkozó halakat is kifoghatunk velük.

Maga a feederezés népszerűsége világszerte egyre csak nő, egyrészt azért, mert különböző halfajokra vadászhatunk célzottan, másrészt azért is, mert állóvizeken, folyókon egyaránt hatékony módszerről van szó. A botok pedig mind a hosszúságot, dobósúlyt és kialakítást tekintve különböznek egymástól, így már-már a bőség zavarával kell megküzdeni a választás során.

A legújabb típusok és megoldások

Az egyik legújabb és leginnovatívabb darabokat a Garbolino SUPRA sorozatának termékei jelentik ma a piacon. Az új SUPRA Picker és SUPRA 3S modellek például különböző hosszúságokban és akciókkal érhetőek el, hogy tényleg minden igénynek eleget tegyenek.

A Garbolino SUPRA Picker 2S 270 esetében például egy 270 cm-es botról van szó, ami ideális a partközeli keszeghorgászathoz, míg a SUPRA 3S 390 egy hosszabb, nagyobb dobótávolságra tervezett modell, és akár 100 grammos dobósúllyal is használható, nagy távolságú horgászat céljából.

A botokhoz többféle spicc is jár, lehetővé téve a finom, mégis hatékony horgászatot – akár szélsőséges körülmények között is.

Az ideális feeder bot kiválasztása

Az ideális darab kiválasztása során vegyük figyelembe, hogy hol és mikor, mire fogunk horgászni, és mik a mi sajátos, személyes preferenciáink. Azért nagy tétben lehet rá fogadni, hogy a Garbolino SUPRA sorozat különböző modelljei között a nagy többség megtalálja a maga számára tökéletes eszközt.

Találhatunk ugyanis középkategóriás darabokat, de magas minőségű botot egyaránt, az adott körülményeknek megfelelően, így nem feltétlenül kell olyan mélyen a zsebbe sem nyúlni az optimális felszerelés miatt. Amennyiben pedig szakértői boltból, webáruházból vásárolunk, szakmai kérdéseinket is bátran feltehetjük – akár a feederezéssel, akár a termékekkel, akár más horgászati jellegű témával kapcsolatban.

Népszerűek

To Top