+ Zene

Félelmetes menekülési pánik és sérültek az AC/DC stuttgarti koncertjén

AC/DC

Tizenhét látogató könnyebben megsérült az AC/DC ausztrál rockzenekar stuttgarti koncertjén – közölte csütörtökön a városvezetés.

Tizenhét látogató könnyebben megsérült az AC/DC ausztrál rockzenekar stuttgarti koncertjén – közölte csütörtökön a városvezetés.

Az emberek a szerdai koncertet követő tülekedésben pánikrohamot kaptak, illetve keringési problémákkal küzdöttek, valamint zúzódásokat, horzsolásokat és vágási sérüléseket szereztek.

Egy kezelési hiba folytán ugyanis a nagykivetítőn véletlenül olyan szöveg jelent meg, amelyben a látogatókat felszólították a koncertterület vészkijáratokon keresztüli elhagyására. Amikor azonban a tömeg odaért, zárva találta a vészkijáratokat és tülekedés alakult ki. Egyesek a kerítésen keresztül próbálták elhagyni a területet, s így sérültek meg.

A látogatókat végül a rendes kijárathoz tudták terelni.

A rockbanda koncertjére mintegy 90 ezer rajongó érkezett.

Az AC/DC pályafutása:

Az AC/DC egy ausztrál rockzenekar, amelyet 1973-ban alapítottak a testvérek, Malcolm és Angus Young.

Az együttes gyorsan hírnevet szerzett energikus előadásmódjával és ikonikus riffjeivel. Első albuma, a „High Voltage” 1975-ben jelent meg. Az áttörést a „Highway to Hell” (1979) hozta meg, amely világszerte ismertté tette őket.

Az eredeti énekes, Bon Scott 1980-ban bekövetkezett halála után Brian Johnson csatlakozott a zenekarhoz, és az „Back in Black” album, amelyet még ugyanabban az évben adtak ki, minden idők egyik legnagyobb példányszámban eladott lemeze lett.

Az AC/DC azóta is aktív, számos stúdióalbumot jelentetett meg, és világszerte nagy sikerű koncerteket adott. A banda a hard rock műfaj egyik legmeghatározóbb és legikonikusabb képviselője.

A legfrissebb zenei hírek

google news

A legfrisseb hírekért kövess minket a Librarius Google News oldalán is!

Népszerűek

To Top