+ Film

Shannen Doherty hosszú küzdelem után, 53 évesen hunyt el

Shannen Doherty

Nehéz szívvel erősítem meg, hogy elhunyt Shannen Doherty színésznő. Július 13-án, szombaton elvesztette harcát a rákkal szemben.

Ötvenhárom éves korában elhunyt Shannen Doherty amerikai színésznő, aki főként azzal vált ismertté, hogy az 1990-es években készült Beverly Hills, 90210 című filmsorozatban alakította Brenda Walsh középiskolás lányt – jelentette vasárnap az amerikai People magazin.

Doherty játszotta az 1998-ban indult Bűbájos boszorkák című sorozatban a három mágikus képességekkel rendelkező nővér egyikének szerepét is.

„Nehéz szívvel erősítem meg, hogy elhunyt Shannen Doherty színésznő. Július 13-án, szombaton elvesztette harcát a rákkal szemben a betegség elleni sokéves küzdelem után” – idézte a magazin Doherty publicistáját, Leslie Sloane-t.

A színésznő 2015-ben hozta nyilvánosságra, hogy mellrákkal küzd. 2023-ban agydaganatot távolítottak el a testéből, majd kiderült, hogy a rák átterjedt a csontjaira is.

Shannen Doherty hosszú küzdelme során mély fájdalmak és kétségek gyötörték:

„Amikor megkérdezed magadtól, ‘Miért pont én? Miért lett rákos megbetegedésem?’ majd ‘Miért jött vissza a rák? Miért vagyok a 4. stádiumban?,’ az arra késztet, hogy a nagyobb életcélokat keresd” – magyarázta.

Remélte, hogy felhívhatja a figyelmet és adományokat gyűjthet a rákkutatás számára — miközben megmutatta, hogy a végstádiumú rákos betegeknek is bőven van még mit hozzájárulniuk a világhoz. „Számomra őrület, hogy még mindig nincs gyógymód” – mondta.

Júniusban Doherty az Instagramon osztotta meg, hogy a rák átterjedt az agyára, és hogy öt hónappal korábban műtéten esett át, hogy eltávolítsák az agydaganatot. Fekete humorral Bobnak nevezte el.

„El kellett távolítani és fel kellett boncolni, hogy megvizsgálják a patológiáját” – magyarázta. „Ez határozottan az egyik legfélelmetesebb dolog volt, amin életemben keresztülmentem.”

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top