+ PR-cikk

3 tipp, amivel elkerülhetőek a szem alatti sötét karikák

Helia-D

Mindenki találkozott már azzal a zavaró jelenséggel, amikor a tükörbe nézve észrevette, hogy a szeme alatt sötét karikák árulkodnak egy-egy átvirrasztott éjszakáról vagy stresszesebb időszakról. Ez alól nincs kivétel, még a híres színész- vagy énekesnők esetében is előfordul, csak épp náluk a sminkesek ügyesen eltüntetik őket.

Bár ez a jelenség csupán esztétikai szempontból jelent gondot, a többség érthetően mégis szívesen megszabadulna tőle. Erre, illetve a megelőzésre hoztunk néhány ötletet cikkünkben.

Szemkörnyékápolók rendszeres használata

Ma már léteznek olyan kozmetikumok, melyeket célzottan ezen a területen kell használni, a Helia-D szemkörnyékápoló készítményei között is többfélét találunk belőlük. Bár azzal sem ártunk a bőrünknek, ha sima arckrémet kenünk a szemünk köré, de ha maximalizálni szeretnénk a hidratáló, ápoló hatást, akkor ajánlott speciális készítményeket használni.

A híres magyar kozmetikai márka Professional termékcsaládjában például négyféle szemránckrém is található:

  • A napraforgószár-kivonatos hidratál, rugalmasabbá és feszesebbé teszi a szem környéki bőrfelületet.
  • A pándi meggyes serkenti a kollagéntermelést, már 25 éves kortól érdemes használni.
  • Az alma őssejtes csökkenti a mimikai ráncokat, 45 éves kor felett ajánlott.
  • A szatmári szilvás véd az UV-sugarak ellen, növeli a bőrsejtek regeneráló képességét.

Ezeken felül is találunk még a kínálatban szemkörnyékápoló készítményeket, például a Classic szemránckrémet vagy a szemkörnyék boostert.

Kímélő bőrápolás

A szem körüli bőr meglehetősen érzékeny, hiszen vékony és kevesebb faggyúmirigy található itt, így sokkal könnyebben kiszárad, mint az arc egyéb részein. Ha pedig gyakran vakarjuk, dörzsöljük, akkor megsérülnek a kapillárisok, ami csak fokozza a sötét karikák megjelenését.

Ez viszont egyszerűen elkerülhető azzal, ha nem nyomkodjuk, dörzsöljük feleslegesen a szem alatti részt, ha óvatosan, gyengéd mozdulatokkal mossuk az arcunkat ezen a környéken, valamint ha a krémet is finoman, szinte simogatva kenjük fel, nem pedig erősen masszírozva.

SOS megoldás: hideg borogatás

Ezt a trükköt nagyon sokan használják, nem véletlenül, hiszen működik. Ha egy sietős reggelen gyorsan akarjuk eltüntetni a foltokat, tegyünk be egy kis időre a hűtőbe egy tiszta, nedves arctörlő kendőt vagy egy fémkanalat, utána pedig óvatosan nyomkodjuk a szemek alatti karikákra.

Ez a megoldás azért hatékony, mert összehúzza az ereket, így csökkenti a sötét foltokat. Arra viszont ügyeljünk, hogy csak hideg dolgot tegyünk a szemünkre, semmiképp se fagyosat (pl.: jégkocka), ugyanis ezzel fagyási sérülést okozhatunk magunknak.

Ha pedig végképp kifogytunk a lehetőségekből, akkor némi alapozóval és korrektorral el is tudjuk takarni a karikákat. Ám ne feledjük, hogy ez csupán tüneti kezelés, ettől még a smink alatt ugyanúgy ott vannak, így ez a módszer nem helyettesíti a tudatos, gondos bőrápolást.

Népszerűek

To Top