+ Film

Az Oscar-díjas magyar, aki Sylvester Stallone, Jeff Bridges, Cher, Jean-Claude Van Damme és Mickey Rourke maszkját készítette: Elek Zoltán

Elek Zoltán

Elek Zoltán pályája az 1970-es években Magyarországon indult, ahonnan Hollywoodba, egészen az Oscar-díjig jutott.

Bepillantás a maszk mögé címmel az Oscar-díjas maszkmester, Elek Zoltán tart mesterkurzust pályafutásáról, a maszkmesterség szakmai titkairól és a mester közreműködésével készült legendás filmek kulisszatitkairól magyar filmeseknek a Nemzeti Filmintézet szervezésében csütörtökön a Puskin moziban – írta az NFI kedden.

Elek Zoltán pályája az 1970-es években Magyarországon indult, ahonnan Hollywoodba, egészen az Oscar-díjig jutott.

Az egyetlen magyar származású Oscar-díjas maszk- és sminkmester pályafutása alatt csaknem száz filmben dolgozott, többek között olyan sztárokkal, mint Sylvester Stallone, Jeff Bridges, Cher, Jean-Claude Van Damme vagy Mickey Rourke.

Elek Zoltán

Legismertebb munkái a Cher főszereplésével készült Maszk című film, amelyért elnyerte a legjobb sminkért járó Oscar-díjat, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, a Földönkívüli zsaru, a Street Fighter – Harc a végsőkig, A függetlenség napja, a Grincs, a Terminál és a Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed című alkotások.

A jelenleg Los Angelesben élő sminkmester az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagja. A filmes pályára készülő fiataloknak segít a szakmai ismeretek elsajátításában az AM/PM Filmes Képzési- és Karrierközpont szakmai mentoraként.

A Nemzeti Filmintézet célja a piac diktálta helyzetekre való gyors reakció, a szakemberhiány megszüntetése és a hazai filmipar versenyképességének növelése. Az erre a célra létrehozott Fast Forward Program küldetése, hogy fejlessze a szakembereket és belépési lehetőséget nyújtson a szakma iránt érdeklődők számára.

Az ingyenes programsorozat mesterkurzusokat, intenzív és gyakorlatiorientált workshopokat kínál a filmeseknek.

A csütörtökön este fél hatkor kezdődő programon a részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött. A beszélgetést Deák Dániel vezeti.

Népszerűek

To Top