+ Film

Sophia Loren a főszerepben, Kertész Mihály rendezésében: A botrány szele

A botrány szele

A botrány szele című filmet ma este, azaz július 2-án láthatod az M5 csatornáján 20 óra 35 perces kezdettel.

A botrány szele című film rövid tartalma:

Olympia hercegnőt folyamatos botrányai miatt kitiltották a bécsi udvarból. Az Alpok egyik kastélyában családja próbál meg vigyázni rá, és elérni, hogy visszafogadják.

Egy amerikai üzletember itt akad vele össze, és a szépasszony megbabonázza. Olympiát is megperzseli a szerelem lángja. Az udvar visszafogadja, és így választania kell a szerelem és a kötelesség között, melyet rangja követel.

Vajon képes lesz összeegyeztetni ezeket és még a társasággal is elfogadtatni választását?

Az 1960-ben készült 97 perces filmet, ahogyan írtuk, Kertész Mihály rendezte, a film írója Molnár Ferenc, akinek a művén később három forgatókönyvíró is dolgozott.

A botrány szele című filmet ma este, azaz július 2-án láthatod az M5 csatornáján 20 óra 35 perces kezdettel. A filmet jelenleg láthatod a videa.hu oldalán is.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/. A legtöbb ajánlott filmünk megnézhető az interneten is, tehát ezen a linken valójában egy egész nagy filmtárat találsz.

Kertész Mihály életéről:

Budapesten született Kaminer Manó néven, 17 éves korában egy cirkuszi társulathoz szerződött, 1906-ban végzett a Színiakadémián. Egy ideig Dániában élt, az első világháború alatt a magyar hadseregben szolgált. 1912-ben készítette el első filmjét, a húszas évek elején Ausztriában és Németországban forgatott, végül 1926-ban az Egyesült Államokban telepedett le, ahol (immár Michael Curtiz néven) több mint száz filmet készített.

Híresebb munkái: A tolonc, Szodoma és Gomorra, Hajnali esküvő, A holnap hősei, Aranyváros és természetesen a Casablanca, melyért 1944-ben Oscar-díjat kapott a legjobb rendező kategóriában. A hatvanas évekig aktív volt, 1962-ben, 75 éves korában hunyt el.

Népszerűek

To Top