+ Színház

Kulka János főszerepben tér vissza a színpadra

kulka jános

A következő szezon Csuja László Thomas Mann „Halál Velencében” című művének rendezésével, Kulka János főszereplésével indul.

A Füge Produkció a 2023/2024-es évadban tíz bemutatót és négy kiállításmegnyitót tartott. A következő évad is gazdagnak ígérkezik, többek között Csuja László Thomas Mann „Halál Velencében” című művének rendezésével, Kulka János főszereplésével, valamint Halász Rita „Mély levegő” című regényéből készült előadással, Pálos Hanna alakításával.

A 2024/2025-ös évad két bemutatóval indul. Az Orlai Produkciós Irodával együttműködve mutatják be a „Halál Velencében” című előadást a Színházteremben, és a „Mély levegő” című monodrámát a Kamarateremben.

Októberben Szilágyi Bálint rendezi a „Hab a tortán!” mesesorozat legújabb részét „Matricás Laci” címmel, Barta Ágnes és Mészáros Martin szereplésével. Szilvay Máté „I see no god up here” című premierjét október 4-én tartják a Trafóban. Farkas Ádám novemberben a magyar gyermekvédelemről készít verbatim színházi előadást a mindenGYEREK fesztiválra.

Három Budapest-drámapályázaton nyertes mű is bemutatásra kerül: Pass Andrea „Polaroid Budapest” című darabját februárban, Kontos Miklós „Stég” című drámáját Schwechtje Mihály rendezésében márciustól, és Németh Ákos „Más” című művét Vajdai Vilmos rendezésében áprilisban.

A Füge Produkció ősszel indította a „Közösségben az energia” kampányt a Magyar Természetvédők Szövetségével, amelynek eredményeként több mint ötmillió forintot gyűjtöttek napelemek telepítésére a Jurányi Ház tetejére.

Az évadban átadták a Szirtes Attila-díjat Dézsi Katának és Mervel Miklósnak. Számos előadást díjaztak, köztük a „Ki ölte meg az apámat” a Színikritikusok Díjával, a „Született: Wágner Emese” a MOST Feszten a legjobb monodráma díjával, és Friedenthal Zoltán a „Szarvasnak gyermeke” című előadásban nyújtott alakításáért Brighella-díjat kapott a VIDOR Fesztiválon.

Rozgonyi-Kulcsár Viktóriát Pro Cultura Urbis díjjal tüntették ki, és jelölték a SzuperWMN Lámpás különdíjára, valamint üzleti kategóriában a Nők Lapja Példakép díjra.

(Az Index cikkét szemléztük)

A legfrissebb színházi cikkek

Népszerűek

To Top