+ PR-cikk

Könyvelés házon belül vagy kiszervezés: pro-kontra érvek, amiket érdemes átgondolni

könyvelés

A profi könyvelés és bérszámfejtés Budapesten és más városban is egy könnyen igénybe vehető szolgáltatás.

Egy cég életében sok olyan feladat felmerül, amit a megfelelő körültekintéssel és felelősségteljes hozzáállással kell elvégezni. Ezek közé tartozik a könyvelés is, vagyis a gazdasági események valóságnak megfelelő, naprakész rögzítése.

Cégvezetőként alapvetően kétféle opció közül választhatunk: vagy alkalmazunk valakit és házon belül oldjuk meg a feladatot, vagy a kiszervezés mellett döntünk. A szakszerű, határidőre történő könyvelés Budapest területén is elérhető, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy nem találunk megfelelő segítséget. Ugyanakkor természetesen a könyvelő alkalmazásának is megvannak a maga előnyei.

A mai cikkünkben felsorakoztatjuk a legfontosabb pro, illetve kontra érveket, amiket mindenképp érdemes átgondolni, mielőtt végleges döntést hozunk, lássuk!

Könyvelés Budapesten saját könyvelő alkalmazásával: az előnyök

A házon belüli könyvelés egyik legnagyobb előnye, hogy cégvezetőként teljeskörűen felügyelhetjük az általunk alkalmazott személy munkáját és kedvünk szerint gyakorolhatunk kontrollt felette.

A könyvelés egy bizalmi munkakör, hiszen az, aki elvégzi ezt a feladatot, sok olyan információ birtokába kerül, amik bizalmas kategóriába sorolhatók. Ha saját alkalmazott végzi a munkát, akkor könnyebben biztosíthatjuk ezeknek az adatoknak a védelmét.

A saját könyvelő alkalmazásának hátrányai

Ha a könyvelés Budapesten saját alkalmazottal történik, annak bizony megvannak a maga hátrányai is. Manapság meglehetősen nehéz jó könyvelőt találni, aki precízen, felelősségteljesen dolgozik.

Ha nem a megfelelő személyt választjuk, akkor annak súlyos ára lehet. Ehhez csak annyi kell, hogy kapjunk a NAV-tól egy ellenőrzést, aminek keretén belül garantáltan fény derül a hibákra, a tartalmi és számszaki tévesztésekre, illetve az esetleges hiányosságokra is.

Mindemellett számolnunk kell azzal is, hogy ha a könyvelés, illetve a bérszámfejtés Budapest körzetében vagy más városban házon belül történik, akkor az ehhez szükséges infrastruktúra a mi felelősségünk.

Ez pedig jelentős költségekkel járhat, hiszen biztosítanunk kell a munkavégzéshez szükséges feltételeket – például a könyvelő szoftvert -, illetve nekünk kell finanszírozni az alkalmazottak továbbképzését is.

Könyvelés, bérszámfejtés Budapesten kiszervezéssel: miért érdemes ezt választani?

A profi könyvelés és bérszámfejtés Budapesten és más városban is egy könnyen igénybe vehető szolgáltatás, amivel sokat nyerhetünk, ha a megfelelő cégre esik a választásunk. Sok kiadást megtakaríthatunk, hiszen ha külsős cég végzi a munkát, akkor megkíméljük magunkat a különböző eszközök, szoftverek és képzések finanszírozásától.

A könyvelésre szakosodott cégek profi szakemberekkel dolgoznak, akik nem követnek el hibákat, a munkájukért pedig 100%-ban vállalják a felelősséget. Ráadásul többféle szolgáltatást is nyújtanak, a pénzügyi tanácsadástól kezdve egészen a bérszámfejtésig.

Nem kell aggódnunk a bizalmas információk kiszivárgása miatt, vannak ugyanis olyan szolgáltatók, akikben maximálisan megbízhatunk. A kontroll pedig végig a kezünkben marad, hiszen az együttműködés teljes egészében az aláírt szerződés szerint történik.

Népszerűek

To Top