+ PR-cikk

Állatbarát növények kezdő kertészek számára

Állatbarát növények

Most költöztél? Egy ideje már egyedül laksz és állandóan a filmeket és a sorozatokat nézed? Szeretnél valami sokkal jobb hobbit, amivel még a környezetednek is segítesz? Itt az ideje, hogy ne a streaming felületeken töltsd a napodat, ne csak a popcornt tömd magadba, hiszen, ha felfedezed az állatbarát növényeket, akkor sokkal jobban érzed magad.

Kutya vagy macska mellett ugyanis nagyon nem mindegy, hogy milyen virágok lepik el az otthonodat. Az alábbiakban olyan növényfajtákat mutatunk be, amelyek a Tropical Home kezdőknek szánt szettjei között is megtalálhatók.

Saját dzsungel kialakítása házi kedvenc mellett

Egy saját projekt mindig sokkal élvezetesebb, mint valamit megvenni a boltban. Amellett, hogy amikor otthon vagyunk, szívesen ejtőzünk a televízió előtt, néha nem árt egy kis időt tölteni képernyő nélkül.

Nemcsak a séta, túra lehet jó kikapcsolódás, hanem a kertészkedés, növénynevelés is. Fontos azonban, hogy milyen szobanövényt választunk a lakásba, de a Tropical Home oldalán találhatunk olyan terméket, amelyet nem baj, ha a kutyus megrágcsál.

Ha szeretnénk egy új hobbit, akkor itt az ideje egyszerűen gondozható, állatbarát változatokat összeválogatni, amikkel nem sok dolgunk lesz a mindennapok során.

Mitől egyszerűbb vagy bonyolultabb egy-egy növény?

Akadnak olyan szobanövények, amiknek az igényei jóval magasabbak, kényesebbek az időjárásra, a páratartalomra, az öntözésre. Vannak viszont olyanok, amik esetében semmi sem jelenthet problémát.

A bonyolultabban nevelhető növénynél nem elég a szobai környezet, a magasabb páratartalom, ha nem jut neki elég fény. Az ilyeneket azoknak javasolják, akiknek korábban volt már sajátjuk, akik tisztában vannak azzal, hogyan lehet az extrább igényeknek megfelelni.

Aki viszont teljesen kezdő, annak érdemes óvatosan bánnia a locsolással, a fényigénnyel, a túlgondozással, hiszen ez ugyanolyan káros, mintha nem foglalkoznánk a növénnyel. A levélkaktuszok például remek megoldást jelenthetnek azok számára, akik fényesebb lakásban élnek. Tartásuk rendkívül egyszerű, teleltetni nem szükséges őket, a locsolásuk esetében is inkább a levéldísznövényekre hasonlítanak. Elegendő fény mellett gyorsan és gondtalanul növekszenek.

Calatheák állatok mellé

A calatheák sokaknál rossz hírnévnek örvendenek, ugyanis magas igényeik lehetnek, azonban jó hír, hogy van olyan fajtájuk, amik egyszerűen nevelhetőek. Ilyen a Network, amely egyedi külsővel rendelkezik, ezáltal nagyon népszerűvé vált a fiatalok körében.

A levélformája nem mindennapi, ugyanis kissé szögletes alakja van, a különlegessége azonban sokkal inkább az, hogy üdezöld leveleinek egyedi, négyzetrácsos a mintázata. Jól bírja a kiszáradást, nem gond, ha nem öntözzük túl gyakran.

Érdemes lehet még megnézni a hoyákat, azaz a viaszvirágokat is, esetleg személyesen beszerezni egyet a Tropical Home budapesti üzletében, mert ez remek ajándék lehet kutyatartó ismerősünknek.

Népszerűek

To Top