+ PR-cikk

Erről mindenképp tudnod kell, ha webshop indításán gondolkozol

webshop

Egy webshop megtervezése legalább olyan alaposságot igényel, mint amilyenre egy film forgatókönyvének megírásához van szükség. Jó hír, hogy ha ezen túl vagy, és a tettek mezejére szeretnél lépni, akkor a megvalósítási fázist már jelentősen fel lehet pörgetni.

Ha regisztráltál már egy jó domainnevet a Sybellnél, és vásároltál már tárhelyet is, akkor nagyon gyorsan felhúzhatsz egy kitűnően működő, CMS alapokon nyugvó webshopot. Ehhez még webprogramozói tudásra sem lesz szükséged, és a későbbiek során is könnyen fogod tudni bővíteni az elérhető termékek körét.

A keretrendszerek közül az egyik legjobb a WordPress, amely számos kiegészítőt kínál azok számára, akik nem jártasak a weboldalak, webshopok felépítésében. Ezek közül számos díjmentesen használható, vagy meglehetősen csekély összeget kell fizetni azért, hogy élvezhesd az általuk nyújtott előnyöket.

Nem jobb egy egyedi fejlesztésű webshop?

Ha van elegendő pénzed, akkor természetesen felbérelhetsz egy profi céget, hogy készítsenek számodra egy egyedi fejlesztésű webáruházat. Arra azonban fel kell készülnöd, hogy a jó szakemberek megkérik a munkájuk árát, így ez nem lesz olcsó mulatság.

Így valóban nem leszel korlátok közé szorítva sem a kinézetet, sem a funkciókat illetően. Lényegében csak a fantáziád és a pénztárcád fog határt szabni annak, hogy milyen legyen az online áruházad. Nem árt azonban, ha felkészülsz arra is, hogy sok időt is igénybe vehet, mire elkészül az általad megálmodott netes üzlet.

Mi a helyzet a webshop motor bérléssel?

Ha szeretnél, ma már webshop motort is bérelhetsz. Ez egy rendkívül kézenfekvő megoldásnak tűnik, hiszen a bérleti díjért cserébe egy igen könnyen kezelhető felületet fogsz kapni.

Használatához nem kell semmilyen komplex informatikai tudás. Aki rendelkezik alapszintű számítógépes ismeretekkel, az elboldogul egy ilyen felületen. Sajnos azonban azt mindenképp el kell fogadni, hogy a lehetőségek limitáltak nem csupán a kinézetre és az elrendezésre vonatkozólag, hanem a termékek feltöltését és kezelését illetően is.

Ezért igazán nyerő a CMS alapú webshop

A keretrendszerre épülő webshop lényegében az egyedi fejlesztésű online áruházban rejlő határtalan lehetőségeket és a webshop motor bérlés egyszerűségét ötvözi. Ha tehát szeretnéd mindkét megoldás előnyeit megragadni, akkor a lehető legjobb, amit tehetsz, ha felhúzol egy WordPress alapokon nyugvó webáruházat.

Mire kell figyelni még egy online áruház létrehozásakor?

Érdemes tisztában lenned azzal, hogy online áruházat legálisan csak akkor működtethetsz, ha legalább egyéni vállalkozó vagy. A megnyitását jelentened kell a helyi önkormányzatnak.

Fontos, hogy legyen a webáruházadnak biztonságos SSL tanúsítványa. A potenciális vásárlókat mindenképpen biztosítanod kell arról, hogy a GDPR-nak megfelelően kezeled az adataikat. Nem szabad megfeledkezni az Általános Szerződési Feltételek elkészítéséről sem.

Népszerűek

To Top