+ Film

Robert De Niro szenvedélyes beszédet mondott, de ezért visszavontak tőle egy díjat

Robert De Niro

Robert De Niro: Elfelejtettük a történelem leckéit, amelyek megmutattak nekünk más bohócokat, akiket nem vettek komolyan…

A film színész Robert De Niro úgy volt, hogy átveszi a National Association of Broadcasters (NAB) vezetői díját, de a szervezet visszavonta a díjat, miután a híresség Donald Trump ellen szólalt fel New York-i bírósági tárgyalásán ezen a héten – számolt be a Hill és a Huffington Post – írja a The Guardian.

A National Association of Broadcasters nem válaszolt azonnal a kommentárra irányuló kérésre.

A szervezet szóvivője csütörtökön a Hillnek azt mondta, hogy eseményük „büszkén kétpárti”, és hozzátette: „Miközben erősen támogatjuk minden amerikai jogát a szólásszabadság gyakorlására és a polgári részvételre, egyértelmű, hogy Mr. De Niro közelmúltbeli nagy nyilvánosságot kapott tevékenységei elterelnék a figyelmet a jótékonysági munkáról, amelyet elismerni kívántunk. Azért, hogy a díjazottak szolgálatára összpontosítsunk, Mr. De Niro nem fog részt venni az eseményen.”

A Hillnek adott nyilatkozatában De Niro nem tiltakozott a döntés ellen, és elmondta, hogy továbbra is értékeli a szervezet munkáját.

„Támogatom a NAB Leadership Foundation munkáját, és szeretném kifejezni hálámat és köszönetemet azért, amit az Alapítvány tett és a jövőben is tenni fog mindannyiunk érdekében, és minden jót kívánok nekik a folytatáshoz” – idézte őt a Hill a nyilatkozatban.

Kedden Robert De Niro, aki régóta demokrata, és nemrégiben Joe Biden demokrata elnök kampányában is szerepet vállalt, részt vett egy Biden kampányeseményen a Manhattan-i bíróság előtt két egykori rendfenntartó tiszttel, Harry Dunn-nal és Michael Fanone-nal szemben, akik ott voltak, amikor Trump támogatói 2021. január 6-án megtámadták az amerikai Capitoliumot.

Az Oscar-díjas színész Trump 2016-os elnöki kampányára utalva azt mondta, hogy Trump jelöltségét kezdetben viccként nevették ki.

„Elfelejtettük a történelem leckéit, amelyek megmutattak nekünk más bohócokat, akiket nem vettek komolyan, amíg nem váltak kegyetlen diktátorokká” – mondta.

„Trump esetében második esélyünk van, és most senki sem nevet. Itt az ideje, hogy megállítsuk azáltal, hogy végleg kiejtjük őt a szavazás útján.” Ha Trump visszatér a Fehér Házba, mondta, az amerikaiak láthatják, hogy az általuk magától értetődőnek vett polgári szabadságjogok eltűnnek.

„Ha bejut, most megmondhatom, soha nem fog távozni” – mondta De Niro.

Fanone és Dunn érzelmes beszédeket tartottak, mondván, hogy a Capitolium elleni erőszakot Trump hazugságai táplálták, miszerint a 2020-as választást ellopták. A beszélőket egy Trump-támogató zavarta meg, miközben pro-Trump demonstrálók kántáltak a háttérben.

Trump kampányának tisztviselői szerint a De Niro esemény Biden kampányának kétségbeesését mutatta.

„Joe Biden országosan vesztésre áll” – mondta Jason Miller, Trump másik szóvivője. „Trump elnök számai folyamatosan emelkednek. És Biden legjobb, amit tehet, hogy felvonultat egy lecsúszott színészt.”

Legcsípősebb megjegyzéseiben De Niro Trumpot a túlnyomórészt demokrata város szemszögéből jellemezte, amelynek szavazói jól ismerik Trumpot és nagy arányban elutasították őt a választásokon.

„Mi, New Yorkiak, elviseltük őt, amikor csak egy másik piszkos ingatlanos csaló volt, aki nagy embernek álcázta magát, egy filléres playboy, aki hazudva került a bulvárlapokba” – mondta. „Egy bohóc… Senki sem vette őt komolyan. Most komolyan veszik.”

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top