+ Film

Gina Lollobrigida vagyontárgyait árverezték, de nem tudni, mi a célja a hatalmas összegnek

Gina Lollobrigida

Elárverezték Gina Lollobrigida, a 2023 januárjában elhunyt legendás olasz filmcsillag több értékes vagyontárgyát.

Elárverezték Gina Lollobrigida, a 2023 januárjában elhunyt legendás olasz filmcsillag több értékes vagyontárgyát, köztük Fidel Castro néhai kubai vezetőtől kapott óráját, a napokban pedig több mint hétszáz más tárgyat bocsátanak aukcióra.

A kubai elnöktől kapott karóra 18 850 euróért (7,2 millió forint), egy korall- és teknőspáncél-berakásokkal gazdagon díszített szicíliai szekrény 118 250 euróért (45,5 millió forint), míg egy smaragdokkal és gyémántokkal díszített aranygyűrű 9475 euróért (3,6 millió forint) kelt el – közölte szerdán a genovai Wannenes aukciósház.

A hagyatékhoz tartozó több mint 700 vagyontárgyat – bútorokat, műalkotásokat, személyes emléktárgyakat – kínálnak a kétnapos genovai aukción. A Castrótól kapott Seiko márkájú kvarcóra kedden került kalapács alá.

Egyelőre nem világos, mi lesz a bevétel sorsa. Sajtójelentések szerint az olasz színésznőnek voltak adósságai, amelyek fedezését követően a fennmaradt összeget két egymással rossz viszonyban lévő örökös, vagyis a díva fia, Milko Skofic, valamint Lollobrigida asszisztense és bizalmasa, Andrea Piazzolla között osztják fel.

Gina Lollobrigida rövid életrajza

Születési név: Luigia „Gina” Lollobrigida
Születési dátum: 1927. július 4.
Születési hely: Subiaco, Olaszország
Elhalálozás: 2023. január 16.

Korai évek és család: Gina Lollobrigida egy munkáscsalád gyermekeként született a Róma melletti Subiacóban. Már fiatalon érdeklődött a művészetek iránt, rajzolni és szobrászkodni tanult. A második világháború után Rómába költözött, ahol rövid ideig modellként dolgozott és szépségversenyeken vett részt.

Színészi karrier: Lollobrigida színészi karrierje az 1940-es évek végén indult be, amikor olasz filmekben kezdett szerepelni. Az áttörést az 1953-as „Pan, amor e fantasia” című film hozta meg számára, amelyért Nastro d’Argento díjat nyert. Nemzetközi hírnévre az 1950-es években tett szert, és Hollywoodban is ismertté vált.

Néhány jelentős filmje:

  • „Fanfan la Tulipe” (1952) – francia kalandfilm, amely meghozta számára az első nagy nemzetközi sikert.
  • „Beat the Devil” (1953) – John Huston rendezésében, Humphrey Bogart partnereként.
  • „Trapeze” (1956) – Burt Lancaster és Tony Curtis oldalán.
  • „The Hunchback of Notre Dame” (1956) – Esmeraldaként Anthony Quinn mellett.
  • „Come September” (1961) – Rock Hudsonnal közösen.

Későbbi karrier és egyéb tevékenységek: A filmek mellett Lollobrigida tehetséges fotóművész és szobrász is volt. Az 1970-es években egyre kevesebb filmszerepet vállalt, helyette inkább fotós munkáira és szobrászatra koncentrált. Fotóművészként több kiállítást is rendezett, és híres személyiségekről készített portrékat, mint például Fidel Castro.

Politikai és közéleti szerepvállalás: Lollobrigida többször is indulni kívánt az európai parlamenti választásokon, de nem szerzett mandátumot. 1999-ben az Európai Parlament választásán az olasz baloldali párt jelöltjeként indult, de nem sikerült bejutnia.

Magánélet: Gina Lollobrigida 1949-ben ment férjhez Milko Skofic orvoshoz, akivel egy fia született, Milko Skofic Jr. Házasságuk 1971-ben ért véget. Élete során több romantikus kapcsolatáról is szóltak a hírek, de soha nem ment újra férjhez.

Örökség és halála: Gina Lollobrigida egyike volt a 20. század legnagyobb olasz filmsztárjainak, és a világ egyik legszebb nőjeként tartották számon. Az 1950-es és 1960-as években elért sikerei révén a filmipar ikonikus alakjává vált. Élete utolsó éveiben visszavonultan élt, és 2023. január 16-án hunyt el 95 éves korában.

Népszerűek

To Top