+ Film

A Vándorrege az egyik legkülönlegesebb film, amit az elmúlt 50 évben már láthattál volna

Vándorrege (Walkabout)

A Vándorrege (Walkabout) című filmet ma este, azaz május 31-én láthatod a Duna Televízió csatornáján 22 óra 15 perctől.

A Vándorrege (Walkabout) című filmről:

Két angol gyerek bolyong az ausztrál félsivatagban. A nagylány nem meri elmondani kisöccsének, hogy apjuk, aki kocsival kihozta őket „kirándulni”, a piknik kellős közepén főbe lőtte magát.

Az éh- és szomjhalál határán álló fiatalokra rámosolyog a szerencse: találkoznak egy bennszülött fiúval, aki csatlakozik hozzájuk…

A „walkabout” Ausztráliában használatos szó, azt a tevékenységet jelölik vele a bennszülöttek, amikor egy törzs fiatalja a felnőtté válás küszöbén elhagyja otthonát, egy íjjal felszerelkezve kimegy a vadonba, ott alszik, vadászik, iszik, amiből tud és megvédi magát, ahogyan tudja.

A film azt a folyamatot kíséri végig, hogyan találkozik két fehér gyerek egy walkabouton lévő bennszülött fiúval, hogyan barátkoznak össze, hogy tanulnak meg a természetben élni, mégis hogyan válik lehetetlenné ittlétük, s mikor visszatalálnak a civilizációba, miképp vágyódnak vissza a paradicsomi vidékre.

Az 1971-ben készült 91 perces angol dráma rendezője Nicolas Roeg, a film írója Edward Bond, a lány Jenny Agutter, a fehér fiú Luc Roeg, a fekete fiú David Gulpilil.

A Vándorrege (Walkabout) című filmet ma este, azaz május 31-én láthatod a Duna Televízió csatornáján 22 óra 15 perctől. A filmet jelenleg megnézheted a videa.hu oldalán is.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Népszerűek

To Top