+ Életmód

Ha májprobléma, akkor méhpempő

méhpempő

Bizonyára Ön is hallott már a méhpempőről, annak különleges, pozitív tulajdonságairól. Ha esetleg még nem találkozott ezzel a természetes anyaggal, és májproblémákkal küzd, akkor itt az ideje megismerni! Azért fontos a mélyreható tanulmányozása, hogy tudjuk, milyen esetekben hívhatjuk segítségül. Számtalan jótékony hatása miatt már ma is rengetegen használják.

Amennyiben már ismeri alaposabban, és szeretne megbízható minőségűt rendelni, akkor a Bodó Méhészet méhpempő terén is rendelkezésére áll. Ennek a családi méhészetnek több, mint 30 éves tapasztalata garancia az alapanyag tisztaságára.

Mi a méhpempő?

A méhpempő azért is olyan népszerű, mert természetes anyagként segít roborálni a szervezetünket. Ez valójában nem más, mint a fiatal, dolgozó méhek garatmirigy-váladéka. Alapvetően a méhkirálynő eledele, ő csak ezt fogyasztja. 150 bioaktív, esszenciális hatóanyagának jótékony tulajdonságait mi is tapasztalhatjuk, ha rendszeresen fogyasztjuk.

Milyen hatóanyagai vannak?

Fehérjékben és szénhidrátokban, valamint B-vitaminban is gazdag a méhpempő. Emellett magnéziumot és kalciumot, szelént, vasat és még cinket is tartalmaz. Ezek segítenek az ép csontok, fogazat fenntartásában, és erősítik az immunrendszert is. Prohormonok is előfordulnak benne, melyeknek antibiotikus és antibakteriális tulajdonsága vitathatatlan. Igazi különlegességnek számít a benne található 10-HDA sav, ami antioxidáns és szteroid is egyben, egyfajta szuperösszetevő. Vírusölő és antibakteriális is egyszerre.

A méhpempő májra gyakorolt pozitív hatásai

A fenti összetevőkből automatikusan következik, hogy a méhpempő megannyi nagyon pozitív tulajdonsággal bír. Hatása vitathatatlan, többek között:

  • az antioxidáns összetevőinek májvédő szerepe van.
  • gyulladáscsökkentő is egyben, aminek májbetegségeknél jelentős szerepe van.
  • az emésztést javítva csökkenti a máj terhelését.
  • segíti a méreganyagok eltávolítását.
  • szabályozza a vércukorszintet, ami szintén tehermentesíti a májat.

Amennyiben rendszeresen vagy kúraszerűen fogyasztja a méhpempőt, tapasztalni fogja adaptogén tulajdonságait. Vagyis azt, hogy kiegyenlíti a belső elválasztású mirigyek működését.

Az adagolásról

A májprobléma súlyosságától függ az, hogy a méhpempőt hogyan célszerű adagolni. Általánosságban elmondható, hogy napi szinten 3-8 grammot érdemes fogyasztani, önmagában, semmivel sem keverve. Azonban fontos, hogy ha Önnek a májával vannak gondjai, akkor konzultáljon kezelőorvosával az alkalmazás előtt! Nagyon fontos, hogy a megvásárolt méhpempőhöz kapott tájékoztatóban leírtaknak megfelelően kell a méhpempőt fogyasztani, és tárolni is. Ettől eltérni nem szabad, mivel a méhpempő akkor fogja kifejteni a hatását, ha a méhészetünk tapasztalataira hagyatkozik, és szigorúan betartja azokat, mind a fogyasztásra, és mind a tárolásra vonatkozóan.

A méhpempő sokat segíthet a májunk állapotának helyreállításában, de ha életmódbeli változtatásokat is véghez viszünk, akkor még gyorsabb eredményeket érhetünk el. Táplálkozzunk egészségesen, kerüljük az alkoholt és mozogjunk rendszeresen!

Népszerűek

To Top