+ Film

Jodie Foster érzékeny rendezése: Más, mint a többiek – ma

jodie foster

A Más, mint a többiek” című film 1991-ben bemutatott amerikai dráma, mely Jodie Foster rendezésében született.

„Little Man Tate” (Magyarországon „Más, mint a többiek” címmel ismert) egy 1991-ben bemutatott amerikai dráma, mely Jodie Foster rendezésében született. A film középpontjában egy kisfiú áll, akit Fred Tate-nek hívnak, és rendkívüli zseniális képességekkel rendelkezik. Frednek nagyon magas IQ-ja van, ami korán felismerhetővé teszi tehetségét: egyévesen olvas, négyévesen verseket ír, hétévesen fest, zongorázik, és bonyolult matematikai egyenleteket old meg.

A történetben Fredet, a kiemelkedően intelligens kisfiút, magányos életet élő anyja, Dede Tate neveli. Dede mindent megtesz azért, hogy Frednek normális gyermekkort biztosítson, és megvédenje a külvilágban rejlő kihívásoktól és veszélyektől. Azonban Fred tehetsége és különlegessége miatt nehezen illeszkedik be a többi gyerek közé.

A film fő témái közé tartozik a tehetség és normális gyermekkori élmények egyensúlyának keresése, valamint az anya és fiú kapcsolatának mélysége és bonyolultsága.

Jodie Foster rendezőként érzékenyen és mélyen ábrázolja ezeket a témákat, miközben elvezeti a nézőt egy érzelmes és gondolatébresztő utazásra. A „Little Man Tate” egy olyan film, amely megkérdőjelezi az intelligencia és az emberi kapcsolatok természetét, és arra ösztönzi a nézőket, hogy gondolkozzanak el a tehetség és az elfogadás fontosságáról az élet minden területén.

A Más, mint a többiek című, 99 perces amerikai filmdrámát ma este, azaz április 12-én láthatod a Cinemax csatornáján 23 óra 40 perctől.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Népszerűek

To Top