+ Film

Szirtes Ádám, Hernádi Judit, Csongrádi Kata, Benkő Gyula – Holnap lesz fácán! ma

Holnap lesz fácán

A Holnap lesz fácán című filmet ma este, azaz április 4-én láthatod az M5 csatornáján 21 óra 10 perctől. A filmet megismétlik.

A térképen sem található dunai kis sziget kitűnő nyári búvóhelyül szolgál egy házaspárnak és egy tudósnak. De a kies helyet hamarosan felfedezik a kempingezni vágyók is, és egyre nagyobb tömegben szállják meg.

Kozma, „a mindenről gondoskodó rendcsináló”, hódolóitól körülvéve, a botcsinálta közösség fejévé nevezi ki magát. A rendszerkritikus, groteszk parabola főhőse Kozma, aki elkerít, munkára serkent, rövid idő alatt kultúrműsorokat állít össze és kollektív tüzeket szerkeszt.

Amikor az egész szigeten eluralkodik az anarchia, Kozma nem képes szembenézni vele…. A filmet Páskándi Géza novellája alapján Sára Sándor készítette.

A 1974-ben készült 77 perces magyar vígjáték rendezője Sára Sándor, a zenét Gonda János szerezte. 50 évvel ezelőtti képeken sok nagy magyar színész, de például Györe Balázs író is feltűnik a filmen.

A Holnap lesz fácán című filmet ma este, azaz április 4-én láthatod az M5 csatornáján 21 óra 10 perctől. A filmet ugyanezen a csatornán megismétlik pénteken 22 óra 50-től.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Népszerűek

To Top