+ Irodalom

Havi 200 ezer forint 3 éven át – még lehet rá pályázni

200 ezer

A pályázat száz kedvezményezettje három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíjban részesül.

Az Essentia Artis kiállítás és programsorozattal párhuzamosan április 2-ig lehet még pályázni a 2024-2027-os időszakra szóló MMA Művészeti Ösztöndíjprogramra, amelynek szakmai lebonyolítója az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI).

Az MMA hetedik alkalommal hirdeti meg a művészeti és művészet­elméleti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát, amelynek száz kedvezményezettje három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíjban részesül.

Minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy pályázhat, aki a támogatási időszak kezdetéig már betöltötte 18. életévét, de még nem töltötte be 50. életévét.

A pályázat benyújtásának nem feltétele művészeti, művészetelméleti végzettség, szakképzettség. Az ösztöndíjjal kapcsolatos további információk megtalálhatók az MMA MMKI osztondij.mma-mmki.hu honlapján.

Május 7-ig lehet megtekinteni a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 2023-ban végzett művészeti ösztöndíjasainak kiállítását és programsorozatát, az Essentia Artist a Pesti Vigadóban, az MMA székházában.

Az Essentia Artis Őrizni-Használni-Teremteni című tárlata átfogó képet nyújt 41 kortárs, ötven év alatti magyar alkotó gondolkodásmódjáról, szellemi és érzelmi hátteréről, inspirációinak forrásairól az MMA székházának 6. emeleti kiállítótereiben. A 150 alkotást bemutató kiállítás kurátorai: iski Kocsis Tibor és Szentgyörgyi Szandra.

Népszerűek

To Top