+ Történelem

Kiderült: súlyos betegségben szenved Katalin walesi hercegnő

Katalin walesi hercegnő

Katalin walesi hercegnő január 29-én távozott a London Clinic nevű magánkórházból, és jelenleg a család windsori rezidenciáján lábadozik.

Daganatos megbetegedésben szenved Katalin walesi hercegnő, Vilmos brit trónörökös felesége.

Ezt a 42 éves hercegnő maga jelentette be pénteken közzétett videóüzenetében.

Katalin elmondta: januárban elvégzett hasüregi műtétje után még az volt az orvosi szakvélemény, hogy a beavatkozást nem rákos elváltozás tette szükségessé.

A műtét sikeres volt, de az utána elvégzett vizsgálatok kiderítették, hogy mégis daganatos megbetegedésről van szó – mondta a hercegnő.

Hozzátette: orvosai megelőző jellegű kemoterápiás kezelést javasoltak, és ez a kezelés jelenleg korai szakaszában tart.

Katalin elmondta, hogy a hír hatalmas sokkhatásként érte. Úgy fogalmazott: Vilmossal együtt mindent megtesznek annak érdekében, hogy fiatal családjuk érdekében a folyamatot magánjellegű ügyként kezeljék.

A hercegnő – egyértelmű utalással a műtét óta részletes információ közzététele nélkül eltelt hosszú időszakra – kijelentette: időbe telt, hogy az operáció után kellő mértékben felépüljön a kezelés elkezdéséhez, és idő kellett ahhoz is, hogy a történteket megfelelő és megnyugtató módon elmagyarázzák három gyermeküknek, György és Lajos hercegnek, illetve Sarolta hercegnőnek.

Elmondtam nekik, hogy jól érzem magam, és napról napra erősödöm azáltal, hogy a gyógyulásomat elősegítő dolgokra összpontosítom figyelmemet gondolatilag, testileg és lelkileg – fogalmazott péntek esti videóüzenetében Katalin hercegnő.

Hozzátette: alig várja, hogy amint teheti, visszatérjen közéleti feladatainak ellátásához, de egyelőre a teljes gyógyulásra kell koncentrálnia.

Az udvar január 17-én jelentette be, hogy a hercegnőn tervezett és sikeres hasüregi műtétet hajtottak végre.

Az akkori tájékoztatás nem tért ki a beavatkozás okára, de az udvar szóvivője valószínűtlennek nevezte, hogy a walesi hercegnő a húsvétot követő időszak előtt visszatérhet közéleti feladatainak ellátásához.

Katalin január 29-én távozott a London Clinic nevű magánkórházból, és jelenleg a család windsori rezidenciáján lábadozik.

A Kensington-palota – Vilmos és Katalin londoni hivatala – azóta sem közölt részleteket a műtét okáról, jóllehet eleinte azt hangsúlyozta, hogy Katalint nem daganatos megbetegedéssel kezelik.

Pénteki videóüzenetében Katalin sem részletezte, hogy milyen jellegű daganatos betegségről van szó.

A walesi hercegnő karácsony óta egyetlen hivatalos programon sem vett részt; állapotáról a brit sajtóban és a közösségi médiafelületeken hivatalos információ hiányában számtalan találgatás keringett.

Katalin 75 esztendős apósát, III. Károly királyt – Vilmos trónörökös édesapját – január óta szintén daganatos megbetegedéssel kezelik, és jóllehet államfői tisztségével járó hivatalos feladatait ellátja, jelenleg ő sem vesz részt nyilvános programokon.

Az udvar az uralkodó betegségének pontos mibenlétét sem ismertette eddig.

A közélet legfrissebb hírei

Népszerűek

To Top