+ Fotó

Csoszó Gabriella és a Radnóti Színház: Elég

Csoszó Gabriella

A Radnóti Színház hosszan keresett a kiállításnak akadálymentesen látogatható teret. Az Eötvös10 Pincegalériájában 110 fotó kerül kiállításra, a tárlat március 20-tól április 28-ig látogatható. Csoszó Gabriella fotóművész a legjobb hazai női alkotók sorába tartozik. Az Elég című kiállítás zárja a női alkotók hónapját, a Teri a házban – nőnapok az Eötvös10-ben című rendezvénysorozatot.

A színészek felelős állampolgárként foglaltak állást számukra is fontos társadalmi kérdésekben. Céljuk, hogy ráirányítsák a figyelmet közös ügyeinkre, közelebb hozva, kinagyítva, felhangosítva azokat.

Néhány példa a választott ügyek közül: László Zsolt az oktatás jövőjére, Mészáros Blanka a lakhatási válságra, Pál András a roma felzárkóztatásra, Bálint András és Tóth Ildikó az idős emberek problémáira, Kováts Adél az akadálymentesítésre, Sodró Eliza és Rusznák András a bántalmazó kapcsolatokra, Schneider Zoltán a túlfogyasztásra, Gazsó György az erdővédelemre, Lovas Rozi az örökbefogadás nehézségeire hívja fel a figyelmet. A kiállítás során minden héten lesz egy színész-tárlatvezetés, valamint a szervezők néhány ügyet kiemelve a sokból szakmai beszélgetéseket is tartanak majd.

A kiállított fotók limitált sorszámozott példányban, valamint az alkotó és kérésre a színész aláírásával megvásárolhatók. A műtárgyvásárlással a Radnóti Színházat és a civil szervezeteket támogatják a vevők.

A Radnóti Színház kiállításának kurátora Csizek Gabriella, akinek számos rangos kiállítás fűződik a nevéhez, többek között a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ állandó gyűjteményes tárlata. A kiállítás kiemelt szakmai partnere az INDA Galéria, ami közel húsz éve szervez kortárs képző- és fotóművészeti kiállításokat Király utcai lakásgalériájában és vesz részt hazai és nemzetközi művészeti vásárokon, az Eötvös10 pedig azon kívül, hogy helyet ad a tárlatnak, bekapcsolódik a szakmai beszélgetések és a tárlatvezetések lebonyolításába is. A három VI. kerületi intézmény együttműködésében létrejött programsorozat a Terézvárosi Önkormányzat támogatásával valósult meg.

A kiállítás a Budapest FotóFesztivál 2024 hivatalos programjának része.

Megnyitják:

Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója
Liptay Gabriella, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója
Soproni Tamás, Terézváros polgármestere
Valamint a Radnóti Színház színészei

facebook esemény

A legfrissebb képzőművészeti hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top