+ Film

Az észak királynője ma este – A dán királynő elérte, ami senkinek nem sikerült

Az észak királynője

Az észak királynője című filmet ma este, azaz március 16-án láthatod a Duna Televízió csatornáján 22 órától. A filmet megismétlik.

A látványos, nagyívű történelmi film a XIV.-XV. század fordulóján, Skandináviában játszódik. Az év 1402. esztendejében I. Margit dán királynő elérte azt, ami még senkinek nem sikerült. Dániát, Norvégiát és Svédországot egy békeorientált kalmari unióba tömörítette.

Számára nagy tét volt az utódlás kérdése, hiszen fia, Olaf fiatalon meghalt. Ezért nővére fiát, Eriket jelölte ki trónörökösnek, akivel együtt békésen kormányozta északi birodalmát.

A királynő azt tervezi, hogy összeadja Eriket egy angol hercegnővel, akkor az Angliával kötött szövetség hivatott biztosítani a birodalom európai nagyhatalmi státuszát.

Ám fia halála után évekkel később előkerül egy férfi, aki Olafnak vallja magát. A főszerepet Trine Dyrholm dán filmszínésznő alakítja, aki a Szívek királynője és A kommuna filmekből ismert.

A 2021-ben készült 120 perces dán-svéd-norvég-lengyel-cseh-izlandi életrajzi dráma, történelmi film rendezője Charlotte Sieling.

Az észak királynője című filmet ma este, azaz március 16-án láthatod a Duna Televízió csatornáján 22 órától. A filmet megismétlik az M5 csatornán március 18-án 0 óra 55 perckor. A filmet jelenleg a videa.hu oldalán is láthatod.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top