+ Életmód

Így lehetnek a gyerekek a saját szobájuk kreatív művészei

gyerekek

Egy gyerekszobát dekorálni minden szülő számára izgalmas kihívás lehet. Cél, hogy egy olyan hely szülessen, amit a gyerek magáénak érez, és az alkotásból is kiveheti a részét. Szuper, ha közben a kreativitását is szabadon kibontakoztathatja. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány ötletet és tippet, hogyan dekoráljuk a gyerekkel közösen a szobáját.

Engedd szabadon a belső művészt!

A gyerekszoba falai szinte kínálják magukat, hogy matricákkal, képekkel színesítsük. Ahelyett, hogy ezeket készen megvennénk, el is készíthetjük őket. A vasalható gyöngy például egy remek alapanyag. A gyerekek kiválaszthatják a számukra szimpatikus figurát, ezután indulhat a közös kézműveskedés. Végül egy vasaló segítségével fixálhatjuk a művet, és már mehet is a falra a kész kép. Előkerülhetnek a különböző festékek, zsírkréták is és az azokkal készülő rajzok is felkerülhetnek a falra. Ezek nagy előnye, hogy, ha már nem tetszik a gyerekeknek, akkor könnyen cserélni lehet a közvetlenül a falra festett képekkel szemben.

Indulhat a varrás!

A kislányok egyik kedvenc elfoglaltsága a babáik öltöztetése. Az eredeti ruhák mellé mi is könnyedén készíthettek újakat, néhány egyszerűbb öltést pedig meg is taníthatunk közben. A babaruhák varrása mellett a babaház dekorálása is szuper közös elfoglaltság. Ha van erre lehetőség a babaházban, akkor kitapétázhatjuk dekorpapírral, szőnyeget és függönyöket varrhatunk bele, vagy akár kicsi festett képek is felkerülhetnek a ház falaira. Kicsit nagyobb gyerekeket akár a hímzés, horgolás világába is elkezdhetjük bevezetni, és ezekkel a technikákkal akár takarót is készíthetünk a babáknak. Ha pedig nagyon belejövünk a közös alkotásba, akkor korábban használt plédekből akár a gyerek ágyára is készülhet egy új ágytakaró.

Ékszerkészítésre fel!

Ahogy nekünk gondosan el vannak rendezve az ékszereink, kislányunk is oda lesz, ha az asztalán helyet kaphat egy ékszerrendező, amire a saját maga által készített karkötők és nyakláncok, tiarák kerülhetnek fel. A gyöngyfűzés akár több órás elfoglaltság is lehet, és miközben csodás kiegészítők készülnek, fejlődik a gyerek kreativitása, finommotoros képességei is. A gyöngyök mellett égethető gyurmát is használhatunk, amiből kisebb figurákat is alkothatnak, és aztán a szobájuk dísze lehet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top