+ PR-cikk

Festés helyett így dekoráld idén a tojásokat!

tojások

Unod már a tojásfestést, és szeretnél idén húsvétkor egy kicsit újítani? Akkor a mai cikkünket mindenképpen olvasd el, mivel öt igazán kreatív dekorációs ötletet mutatunk benne, amelyekhez csupán néhány alapanyagra van szükség, ráadásul gyorsan el is készül!

Dekupázsolt tojások

Ennek a szuper dekorációnak az elkészítéséhez első lépésként vágj vagy tépj ki egy-egy motívumot egy szalvétából, és válaszd le annak a legfelső rétegét!

Majd a kivágott mintát fektesd rá Lakberbazár “Húsvétra” elnevezésű kategóriájában is kapható dekortojásokra, és egy dekupázsragasztóba mártott ecsettel belülről kifelé simító mozdulatokkal kend át a szalvétát! Mindeközben pedig simogasd ki a ráncokat, ügyelj arra, hogy a ragasztó teljes mértékben átitassa!

Tollal dekorált tojások

Ez szintén egy percek alatt elkészíthető, de mégis igazán különleges tojásdekoráció, amelyhez szükség lesz néhány kifúrt dekortojásra, 5-6 centiméteres, színes madártollakra és némi pékzsinegre lila és sárga színben.

Első lépésként vágd le a tollakról a gerinc kemény végét (tollcséve), majd kend be dekupázsragasztóval a tojásnak egy kis részét! Helyezd rá a tollat, és egy ecsettel a toll közepétől kifelé haladva simíts rá még ragasztót, hogy alaposan rá tudjon tapadni a héjra! Arra viszont figyelj, hogy közben ne kuszáld össze a tollágakat!

Miután pedig a ragasztó megszáradt, fűzd be egy hosszú tűbe a megfelelő színű pékzsineget, és alulról fűzd át a tojáson, majd felülről vissza! Közben mindenképpen hagyj egy hurkot felül, alul pedig csomózd össze a zsineg két végét, hogy a tojást fel tudd majd akasztani!

Transzferált tojások

Ennek a dekorációnak az elkészítéséhez elsőként nyomtasd ki a kiválasztott, megfelelő méretű minták tükörképét, majd vágd ki a motívumot! Miután ezzel megvagy, fordítsd rá a tojásra, rögzítsd egy ragasztószalaggal, és transzferáló folyadékba mártott fültisztító pálcával itasd át a papírt!

Végül, de nem utolsósorban pedig spatulával erőteljesen dörzsöld át, hogy a feloldódott festék átnyomódjon a tojásra!

Dekortapaszos tojások

A végére hagytuk az abszolút kedvencünket, amely a dekortapaszos húsvéti tojás. Az elkészítése rendkívül egyszerű: ragassz fel keskeny dekortapaszcsíkokat átlósan, ferdén, keresztben vagy össze-vissza, a fennmaradó részeket pedig fesd ki egy szín többféle árnyalatával!

Abban az esetben, ha szeretnél aránylag pontosan dolgozni, akkor mindenképpen azt javasoljuk, hogy ragaszd a dekortapaszcsíkokat egy vágólapra vagy egy üveglappal fedett kockás papírra, és a segédvonalakat figyelve sniccerrel vágd ki azokat.

A fentebb említettek közül bármelyik dekorációs ötletet is készíted el, biztosak vagyunk benne, hogy nagy sikert aratsz majd velük mind a vendégek, mind pedig a család körében!

Népszerűek

To Top